Logo hartvanwaddinxveen.nl

Vader overleden baby blijft in voorarrest

  •   609 keer gelezen

Den Haag/Waddinxveen - De vader die verdacht wordt van doodslag op zijn zeven maanden oude zoontje, moet in gevangenschap zijn proces afwachten. Dat heeft de Haagse rechtbank dinsdag 11 februari beslist.

De strafrechter vond de verdenking te zwaar om de vader voorlopig vrij te laten. Wel werd beslist dat een verplichte opname in het Pieter Baan Centrum vooralsnog niet nodig is. "Maar u blijft zitten." De advocaat van de verdachte uit Waddinxveen vindt dat de officier van justitie veel te zwaar heeft ingezet: doodslag en als dat niet bewezen wordt geacht, zware mishandeling met de dood als gevolg.

De advocaat van de verdachte uit Waddinxveen erkent dat de baby uiteindelijk is overleden aan hersenletsel als gevolg van het schudden. "Maar mijn cliënt heeft gehandeld in paniek. Zijn zoontje zag grauw en gorgelde." In zijn ogen is er sprake van dood door schuld en dat levert een lagere straf op.

De verdachte reageerde emotioneel: "Ik ben al gestraft. Ik moet mijn zoontje levenslang missen." Een psycholoog die meerdere keren met de verdachte sprak, adviseerde toch een opname in het Pieter Baan Centrum. Hij vermoedt een verstoorde regulering van agressief gedrag.

Ziek
De advocaat van de verdachte was van mening dat in het gerechtelijk onderzoek tot nu toe veel te weinig aandacht is geweest voor het feit dat de baby ziek was. Er zou sprake zijn geweest van longontsteking en infecties. Daardoor was de baby in ademnood en dreigde het te stikken waarop de vader in paniek zou zijn gaan schudden.

Volgens de officier van justitie blijkt uit het onderzoek dat de baby niet ziek was. Volgens haar dreigt er een gevaar voor herhaling. De rechtbank gaat op 21 april verder met een vervolgzitting in deze zaak.

Meer berichten