Logo hartvanwaddinxveen.nl
Fleur van Velzen en Jeroen van Kouwen bij de nieuwe entree van de Dick Brunaschool.
Fleur van Velzen en Jeroen van Kouwen bij de nieuwe entree van de Dick Brunaschool.

Directeur Dick Bruna glundert: 'Ik zie het schoolgebouw wekelijks groeien'

  •   485 keer gelezen

Waddinxveen - Jeroen van Kouwen, directeur van basisschool Dick Bruna, heeft er alle vertrouwen in. Na de meivakantie zitten de Dick Brunaschool én de Koningin Beatrixschool samen in een spiksplinternieuw pand aan de Parklaan in nieuwbouwwijk Park Triangel. Wie een kijkje neemt bij de school in aanbouw moet nog wel even door de bouwmaterialen, kale wanden en betonvloeren heen kijken. "Ik kom hier nu elke week en ik zie het echt groeien", aldus Van Kouwen.

Door Nicole Lamers

Het oogt als een immens pand waar tig bouwvakkers op diverse plekken druk in de weer zijn. Kabels worden getrokken, er wordt getimmerd en her en der is al geverfd. Het pand wordt het nieuwe onderkomen van de Dick Bruna die nu nog op twee locaties is gehuisvest (Sperwerhoek en Kerkstraat), de Koningin Beatrixschool en kinderopvang Quadrant.

Van Kouwen, die vandaag samen is met zijn collega Fleur van Velzen (bouwcoördinator van de kleuterafdeling), geeft een rondleiding. "We hebben een centrale entree waar de leerlingen van beide scholen elkaar treffen en waar straks twee kookeilanden staan."

De kant van het speeleiland (een markant punt in de Triangel) is het gedeelte waar de Dick Bruna zit en waar ook een aparte ingang is. De kleutergroepen zitten beneden en de midden- en bovenbouw op de eerste verdieping. Alles oogt wit en ruim met meerdere deuren per lokaal en grote ramen.

"We houden van transparant", aldus Van Kouwen. "En rust. Daarom hebben we voor wit en grijs gekozen. Wellicht dat een paar kleine kleuraccenten worden aangebracht, maar ons uitgangspunt is: onze leerlingen zorgen voor kleur." Hij grijnst.

Leerpleinen
Alle lokalen en dat zijn er heel wat, want de leerlingen van de Dick Bruna zitten straks weer voor het eerst sinds jaren bij elkaar en dat zijn in totaal 430 leerlingen - komen uit op zogenoemde leerpleinen. Er komt, wat Van Kouwen noemt: een podiumtrap die gebruikt kan worden als leeshoek met kussens en dergelijke, maar ook als zitplaatsen als er gebruik wordt gemaakt van een mobiel podium.

De vertrekken van de Koningin Beatrixschool ogen weer heel anders. De kleur oudroze is hier geliefd en deuren zijn (nog) niet te ontdekken, maar wel grote open ruimten.

Elke school heeft een apart schoolplein waar buiten kan worden gespeeld. Dan zijn er nog de zogenoemde wissellokalen die gebruikt kunnen worden in geval van krapte of groei en dan is er nog een gezamenlijke speelzaal die dienst doet als gymlokaal voor alle kleuters en leerlingen van de groepen 3 en 4.

Meer berichten