Logo hartvanwaddinxveen.nl
Aan het Woubrechter was een boom om gewaaid en versperde de weg. (Foto: Rens den Oude / 112hm.nl)
Aan het Woubrechter was een boom om gewaaid en versperde de weg. (Foto: Rens den Oude / 112hm.nl) (Foto: )

Stormschade in Waddinxveen

  •   1293 keer gelezen

Waddinxveen - De storm genaamd Ciara heeft zondag ook zijn sporen nagelaten in Waddinxveen. Een parkeergarage liep onder water en bomen werden omver geblazen door de wind. Voor zover bekend raakte niemand gewond. 

Aan het Woubrechterf ging een boom om waardoor de weg was versperd. De brandweer moest eraan te pas komen en heeft de boom in stukken gezaagd en in de berm gelegd. Het hout zal later worden verwijderd.

Aan de Jan Dorrekenskade West stond een boom op omvallen waarbij ook de straatklinkers door de boomwortels omhoog werden geduwd. De brandweer heeft de boom omgezaagd, wat veel moeite kostte vanwege de dikte van de boom. De omgeving werd uit veiligheidsoverwegingen even afgezet. Nadat de boom om was, kwam er (grond)water omhoog; een probleem dat snel door de brandweer kon worden opgelost.

Aan de Jan Bijhouwerstraat kwam een dakpan naar beneden. Uit voorzorg haalden bewoners hun auto's weg. Bij aankomst heeft de brandweer in eerste instantie de parkeerplaatsen afgezet. Na enige tijd werd de autoladder gebruikt om alle losse dakpannen veilig te stellen.

Aan de Piet Heinstraat werd een deel van de dakbedekking van enkele woningen weg geblazen. De delen werden verwijderd door de brandweer.

Meer berichten