Wethouder Schippers opent het gepimpte  plein bij station Waddinxveen-Noord. (foto en tekst: David Zandbergen)
Wethouder Schippers opent het gepimpte plein bij station Waddinxveen-Noord. (foto en tekst: David Zandbergen)

Station Noord heeft nu een gepimpt plein

Algemeen 414 keer gelezen

Waddinxveen – Het opgeknapte plein bij station Waddinxveen-Noord is al anderhalve maand geleden opgeleverd en in gebruik genomen, maar was nog niet officieel geopend. Dat gebeurde zaterdag waarbij de omwonenden een presentje van de gemeente kregen, als bedankje voor hun geduld tijdens de werkzaamheden.

"We hebben inderdaad ook best wel even in de rotzooi gezeten. Het is een heel proces geweest," vindt Anja Dijkhuizen. Zij is voorzitter van het wijkplatform Bomenwijk-Groenswaard. "Maar het resultaat mag er absoluut zijn. Het is een stuk overzichtelijker geworden."

De tientallen anderen omwonenden die op de opening af waren gekomen zijn het over het algemeen met haar eens. Zij kregen namens de gemeente een plantje als bedankje voor het geduld. Op het gepimpte plein is beplanting juist het enige wat nog mist. "Dat wordt later aangelegd, het is niet slim om dat al in januari te doen," legt wethouder Kirsten Schippers uit. Samen met Astrid Bunt, directeur stations bij ProRail, verzorgde zij het officiële gedeelte van de opening.

Groenstrook
Door de herinrichting is onder andere de sloot verdwenen en is de toegang tot het perron verplaatst. Hierdoor is het plein overzichtelijker geworden en het station beter zichtbaar.

Verschillende bewoners waren tevreden met de opstelling van de gemeente over de herinrichting van het plein. Dijkhuizen: "We hebben diverse keren met de gemeente om de tafel gezeten en dat heeft geholpen." Zo is er een extra groenstrook aangelegd waardoor de bewoners van de Sparrengaarde meer ruimte hebben tussen hun voortuinen en parkeerplaatsen.