Logo hartvanwaddinxveen.nl
De directeuren van een spiksplinternieuw kindcentrum koesteren ook oude schoolspullen. (foto en tekst: Nicole Lamers)
De directeuren van een spiksplinternieuw kindcentrum koesteren ook oude schoolspullen. (foto en tekst: Nicole Lamers)

Oude administratie van schoolhoofd gekoesterd

  •   273 keer gelezen

Waddinxveen - De nieuwjaarsreceptie van de gemeente werd dit jaar gehouden in kindcentrum Groenoord dat het eerste schoolseizoen in het nieuwe schoolgebouw aan de Willem de Zwijgerlaan beleeft.

Voorafgaand aan de speech van de burgemeester, namen de gastheer en gastvrouw, schooldirecteur Bert Wiltink van de Koning Willem-Alexanderschool en Jet van Eijsden van De Regenboog het woord en dat gebeurde achter een oude lessenaar uit de tijd dat scholieren nog met een kroontjespen schreven. Wiltink liet alle aanwezigen ook een oude kist zien met de administratie van destijds. "Dit is nog geweest van een schoolhoofd van één van de voorgangers van de KWA-school; de School met de Bijbel aan de Oranjelaan, later de Willem van Oranjeschool, opgericht in 1923. Dus dit is ook al heel oud. Als je deze mapjes ook ziet, begrijp je dat zo'n schoolhoofd de administratie in één middag had gedaan. Hij ging zelf over de salarissen, ondertekende zelf de acten van ontslag en zie hier het mapje 'afstammingsformulieren'.
Wiltink koestert de 'oude schoolspullen' zoals hij ook de oude bel van zijn school heeft 'gered'. Hij schudt dan ook verwoed met zijn hoofd als vanuit de zaal wordt geroepen dat het Historisch Genootschap ook wel interesse heeft in deze spullen.

Meer berichten