Logo hartvanwaddinxveen.nl
Roy Korving en Iris Wisse zijn uitgeroepen tot sportman en sportvrouw van het jaar. (foto en tekst: Erik van Leeuwen)
Roy Korving en Iris Wisse zijn uitgeroepen tot sportman en sportvrouw van het jaar. (foto en tekst: Erik van Leeuwen) (Foto: )

Sportman en -vrouw van 2019

  •   keer gelezen

Waddinxveen – Bokser Roy Korving (24) en hockeyer Iris Wisse (45) zijn vrijdagavond 22 november tijdens het jaarlijkse sportgala van Lionsclub Tsuytende gekroond tot respectievelijk sportman en sportvrouw van Waddinxveen 2019.

Tijdens het sportgala, gehouden in het Coenecoop College, werden in totaal zeven prijzen uitgereikt. Karter Tim van Elleswijk werd uitgeroepen tot talent van het jaar tot veertien jaar, wielrenster Zoë van Velzen werd talent tot negentien jaar. Wim Lenior mocht de prijs in ontvangst nemen voor G-sporter van het jaar (tang soo do) en de 3 tegen 3-formatie van Bouncers ging er met de prijs vandoor voor sportteam van het jaar. Hans Andela werd gekozen tot sportvrijwilliger van het jaar. Hij was jaren voorzitter van de schaatsclub Gouwestreek en speelde een belangrijke rol bij de bouw van het sportgebouw. De prijzen werden uitgereikt door sportwethouder Hannie van der Wal. Zij onderschreef het belang van sport. "Iedereen moet bewegen. Er is in Waddinxveen een groot aanbod aan sporten. Vitale verenigingen spelen daarin een sleutelrol, maar dat gaat niet vanzelf." Het was de zevende keer dat het sportgala werd georganiseerd, ruim 200 bezoekers waren aanwezig. Die kregen een programma gepresenteerd met twee demonstraties van balvirtuoos Guido van Moorsel.
Lees verder op pagina 53

Meer berichten