Logo hartvanwaddinxveen.nl
De hefbrug in Boskoop blijft een week langer dicht. (foto: archief HvH)
Hefbrug Waddinxveen

Hefbrug Boskoop week langer dicht vanwege nieuwe roestplekken

  •   152 keer gelezen

Boskoop/Den Haag – Tijdens de herstelwerkzaamheden aan de hefbrug in Boskoop zijn nieuwe roestplekken ontdekt. Hierdoor blijft de brug een week langer dicht; de provincie streeft ernaar om de werkzaamheden op 24 november af te ronden.

De brug werd vorige maand, op 10 oktober, plotseling gesloten omdat deze constructief onveilig zou zijn vanwege roestvorming. Sindsdien is doorgang over de Gouwe voor vaarverkeer gestremd en alleen voetgangers en fietsers kunnen oversteken via een tijdelijke pontonbrug. Het overige verkeer moet omrijden.

Inmiddels zijn de verroeste delen verwijderd of behandeld. Tijdens dit werk kwamen nieuwe roestplekken aan het licht, waardoor op een aantal punten extra maatregelen nodig zijn. De verbindingspunten die versterkt moesten worden, zijn klaar en hierop worden een beschermlaag aangebracht. Het werk aan de slijtlaag op het beweegbare dek zal eind deze week klaar zijn. Na uitvoering van alle maatregelen voldoet de constructie weer.

Ook wordt de Boskoopse brug grondig tegen weersinvloeden beschermd waarmee corrosie in de toekomst voorkomen moet worden. Deze werkzaamheden stonden al gepland voor begin 2020 waarbij de brug voor 10 dagen gestremd zou worden. Door dit nu te doen, kunnen deze extra werkzaamheden in een kortere periode worden afgerond. Aanvullend onderhoud hoeft dan pas later in 2020 plaats te vinden.

Vanwege de situatie in Boskoop is ook de hefbrug in Waddinxveen geïnspecteerd. Hierbij is beginnende tot matige corrosie aangetroffen op drie plekken. Er staat nog een kraaninspectie gepland waarbij de brug een dag ontoegankelijk zal zijn, hiervoor is nog geen datum bekend.

Meer berichten