Logo hartvanwaddinxveen.nl
Bert de Best: "Er zullen straks jongens op de bank zitten die normaal gesproken in de basis staan."
Bert de Best: "Er zullen straks jongens op de bank zitten die normaal gesproken in de basis staan." (Foto: )

Be Fair is lief voor FC Perkouw: hogere score was mogelijk

  •   66 keer gelezen

VOETBAL
Waddinxveen – Be Fair heeft het bekertoernooi afgesloten met een 0-2 zege op Perkouw. Doordat Rohda'76 gelijkspeelde tegen Stolwijk was dat een monster zonder waarde. Rohda plaatste zich voor de volgende ronde.

Be Fair was in Berkenwoude heer en meester. Het spel speelde zich voornamelijk af op de helft van de thuisploeg. "Perkouw was alleen maar bezig met tegen houden. Hun doel was de score zo laag mogelijk te houden", constateerde Be Fair-trainer Bert de Best, die zijn ploeg in een te laag tempo zag spelen. "Het was onnauwkeurig en vaak ook ongeduldig. Te veel passes kwamen niet aan. De score had veel hoger moeten zijn." Leslie van den Berg opende voor rust de score, Martijn Kok maakte in de tweede helft de tweede Waddinxveense goal. Be Fair kan zich nu gaan richten op de competitie, die zaterdag van start gaat met een uitwedstrijd in Alphen aan den Rijn tegen Alphia. De Best heeft vooral qua aanvallende posities veel te kiezen. "Dat is een enorme luxe. Er zullen straks jongens op de bank zitten die normaliter in de basis staan. Dat zal wennen worden." Voor de posities in de aanval heeft De Best Wilfried Smit, Joël van Nieuwkoop, Martijn Kok, Tom de Vos, Jordy Eijkelhof, Stefan Rijsdam, Rens Blok, Mo el Azzouti en Leslie van den Berg beschikbaar. Van den Berg lijkt zeker van zijn plek. Rijsdam is de aangewezen persoon om diepe spits te worden, maar tegen FC Perkouw stond Blok op die plek. De Best hoopt dat de concurrentiestrijd het niveau omhoog haalt. "We willen meedoen met de bovenste plaatsen."

Vorig seizoen eindigde Be Fair als tweede in de derde klasse. Dat biedt volgens De Best echter geen garantie op een nieuw succesjaar. "We richten ons in eerste instantie op een plek bij de eerste drie. Er zijn meer clubs die zich hebben versterkt. Lugdunum bijvoorbeeld." Be Fair kan volgens De Best meteen aan de bak. "Lugdunum krijgen we de tweede wedstrijd al. In de eerste zeven, acht wedstrijden van het seizoen krijgen we zes ploegen die kandidaat zijn om bij de eerste zes van het klassement te eindigen. Als we die eerste fase goed doorkomen, kunnen we gaan meedoen bovenin."

Meer berichten