Logo hartvanwaddinxveen.nl
Op zondag bij Jazze aan de Nesse speelde de Paradise Bigband afgewisseld en soms samen met de Seven Sisters jazz- en bluesmuziek. (foto: Rein de Lange)
Op zondag bij Jazze aan de Nesse speelde de Paradise Bigband afgewisseld en soms samen met de Seven Sisters jazz- en bluesmuziek. (foto: Rein de Lange) (Foto: )

WadCultureel blij met mooie nazomer

  •   77 keer gelezen

Waddinxveen - De zevende editie van WadCultureel had geen beter weer kunnen treffen. Het prachtige nazomerweer heeft zeker gezorgd voor extra bezoekers. Ze Luisterden naar muziek, keken naar optredens en zaten op terrasjes en slenterden langs kraampjes.

Door Annette van den Berg

Wat zes jaar geleden voorzichtig begon op het terrein van het Coenecoop College is inmiddels uitgegroeid tot een gezellig evenement met een breed scala aan culturele activiteiten. De slogan 'Waddinxveen alles dichtbij, alles te doen' leek meer dan ooit van toepassing voor het weekend van vrijdag 13 tot en zondag 15 september. De Cultuurprijs 2019 ging dit jaar van dansschool Bianca Danst. Dat het eigenaar Bianca Groenewegen-Van der Weiden is gelukt om in twee jaar tijd meer dan honderd leerlingen te enthousiasmeren en voorstellingen te organiseren, werd door de jury zeer gewaardeerd. Wethouder Hannie van der Wal overhandigde dan ook de prijs (750 euro en een kunstwerk) op zaterdag 14 september in Cultuurhuys De Kroon aan de dansdocente.

Volgens juryvoorzitter Albert Grooten viel het dit jaar niet mee om een winnaar te kiezen uit de 22 aanmeldingen voor de cultuurprijs. "Het aanbod groeit en de keuze wordt elk jaar moeilijker."

De aanmoedigingsprijs (150 euro) voor jong talent ging naar Jongerenorkest C-Akkoord. "Het orkest bestaat al twintig jaar en heeft al veel jonge muzikanten klaar gestoomd om de overstap te maken van muziekschool naar een groot orkest of de harmonie van muziekverenigingen Concordia in Waddinxveen of Excelsior in Boskoop", aldus het juryrapport. De vertegenwoordiger van C-Akkoord die de prijs in ontvangst zou nemen, ws even lastig te vinden tijdens de prijsuitreiking. Grooten vond dat begrijpelijk: "WadCultureel is zo groot geworden. Het is te vergelijken is met de Uitmarkt van Amsterdam."

De organisatie van WadCultureel laat in een persbericht maandag weten erg in haar nopjes te zijn met het verloop van het festijn dit jaar dat qua bezoekersaantal weer groeide. Alleen al de kunst- en cultuurmarkt en 'Waddinxveen treedt op' trok dit jaar zo'n 1500 bezoekers. Op zondagmiddag werd het evenement afgesloten met Jazze aan de Nesse, waar de terrassen vol zaten met bezoekers.

In de papieren versie van Hart van Holland op 18 september, een uitgebreid verslag met meer foto's. 

Meer berichten