Logo hartvanwaddinxveen.nl
Beter Bereikbaar Gouwe moet de verkeersproblematiek in regio Midden-Holland oplossen. (tekst en foto: Myriam Dijck.)

Geen uitzondering voor Middelburgseweg ondanks ophef

  •   394 keer gelezen

Ondanks de boosheid onder de inwoners van de Middelburgseweg doet de provincie Zuid-Holland geen toezeggingen wat betreft het vervroegd schrappen van maatregel 'W19'. Deze maatregel van het Beter Bereikbaar Gouweplan stelt voor om de weg op te waarderen naar een doorgaande, 80-kilometerweg.

"We zijn druk bezig met het uitwerken van alle 26 maatregelen op draagvlak en haalbaarheid, waaronder deze. We nemen de zorgen van de inwoners serieus en zullen dit doorspelen naar de bestuurders," zegt omgevingsmanager Petra de Jong namens de provincie, die het verkeersplan aanstuurt. "In het voorjaar van 2020 is de politiek aan zet hierover te beslissen, onrealistische maatregelen zullen dan afvallen."

Afgelopen woensdag zat het bewonerscomité Middelburgseweg samen met andere belangengroepen uit Boskoop Oost aan tafel bij de provincie om hun ongenoegen uit te spreken. Momenteel geldt op de Middelburgseweg, een oude veendijk die grotendeels omsloten is door sloten, een snelheidslimiet van 60 kilometer per uur.

"Wij willen graag dat de maatregel zo snel mogelijk wordt geschrapt omdat het totaal onhaalbaar is vanwege de hoge kosten", zegt Mark Rotteveel, voorzitter van het bewonerscomité. "We snappen dat de verkeersproblematiek moet worden aangepakt. Daar willen we dan ook graag over meedenken en alternatieve voorstellen aandragen. De provincie zegt dat ze daar voor open staat."

Beter Bereikbaar Gouwe is een samenwerking tussen de provincie en verschillende partijen in Midden-Holland waaronder de gemeente Waddinxveen.

Meer berichten