Logo hartvanwaddinxveen.nl
De sjoelers zijn meteen bij de eerste sjoelmiddag al flink fanatiek.
De sjoelers zijn meteen bij de eerste sjoelmiddag al flink fanatiek.

Veel animo voor sjoelmiddagen

  •   99 keer gelezen

Waddinxveen – Tweeëntwintig mensen kwamen woensdagmiddag 7 augustus naar het Anne Frank Centrum om te sjoelen. Het was de eerste keer dat het spel in het centrum gespeeld kon worden. Vanaf 26 september wordt elke laatste donderdag van de maand een sjoelochtend gehouden.

Door Annette van den Berg

De Waddinxveense sjoelvereniging zette onlangs een punt achter het sjoelen in competitieverband, maar de bakken kregen een goede bestemming. De vereniging schonk haar wedstrijdbakken aan het Anne Frank Centrum. Voortaan kan iedere 55-plusser komen sjoelen in het Anne Frank Centrum.

Maja Postma, activiteitenbegeleider organiseerde twee sjoelmiddagen in augustus om de belangstelling te peilen. Het aantal aanmeldingen is boven verwachting. Voor de tweede sjoelmiddag op 27 augustus hebben 25 mensen zich ingeschreven. De grote belangstelling is aanleiding om vanaf september het sjoelen elke maand aan te bieden. Iedereen is welkom tussen 10.15 en 11.15 uur. De deelname is gratis, maar voor de koffie moet worden betaald.
Het geluid van het sjoelen roept bij menigeen herinneringen op, dat bleek op 7 augustus. Vooral aan ouderwets gezellige winterdagen. Aan oudejaarsavonden. Aan advocaatjes met slagroom. Of aan de competities bij een sjoelvereniging.
Sjoelen is een sport waar zelfs wereldkampioenschappen in worden gehouden. De ambitie om daaraan mee te doen, leeft niet bij de sjoelers in het Anne Frank Centrum. Sjoelen is vooral leuk en gezellig om te doen. Of je zittend of staand gooit, of je het nu stenen noemt of schijven. Het zijn er in elk geval dertig en de bedoeling is om een gelijk aantal door de vier poortjes te krijgen. Dagbestedingscoach Miranda Duiker heeft zich in de officiële regels verdiept. Wie serieus wil sjoelen zet de schijven niet op het plankje aan het begin van de bak, maar naast de bak. Aardappelmeel zorgt ervoor dat de bak beter glijdt. Stenen die naast de bak terecht komen, mogen niet meer worden gebruikt.

Meer berichten