Logo hartvanwaddinxveen.nl
De egel is één van de icoonsoorten.
De egel is één van de icoonsoorten.

Zuid-Holland wil opvallen in Europa

  •   102 keer gelezen

Regio - De provincie Zuid-Holland wil uiterlijk in 2050 beschikken over een van de meest gevarieerde en aantrekkelijke leefomgevingen van Europa. Om dit doel te bereiken en meer groen in en om de stad te creëren, trekt de provincie geld uit voor projecten die bijdragen aan het behoud van dieren- en plantensoorten.

De provincies zijn verantwoordelijk voor de bescherming van en zorg voor in het wild levende plant- en diersoorten. Zuid-Holland richt zich daarbij op veertig zogenoemde icoonsoorten zoals de egel, de argusvlinder en de wilde hyacint. Als het goed gaat met deze soorten planten en dieren, dan gaat het goed met de Zuid-Hollandse natuur. En dat is, volgens de provincie, weer goed voor de mens want de natuur levert allerlei voordelen op zoals schoon water om in te zwemmen. Ook zijn veel landbouwgewassen afhankelijk van bestuiving door insecten.

De provincie Zuid-Holland ondersteunt onder andere bewoners en bewonersgroepen die zelf aan de slag gaan voor de natuur en de icoonsoorten in hun buurt. De provincie verdubbelt het bedrag dat via crowdfunding wordt geworven tot een maximum van vijfduizend euro per project.


Meer berichten