Logo hartvanwaddinxveen.nl
In colonne werden de ouderen naar de markt gereden.
In colonne werden de ouderen naar de markt gereden.

Met de rolstoel naar de markt

  •   215 keer gelezen

Waddinxveen – De rolstoelwandeling vormde de afsluiting van de zomerweek van zorgcentrum Souburgh. Dertig ouderen in rolstoel reden vrijdagmiddag 5 juli van het verzorgingshuis naar de markt.

Door Annette van den Berg

Een middag buiten zijn met een lekker zonnetje, een toespraak van de burgemeester, een cadeautje op de markt en een traktatie bij Kippie. Dat maakte de rolstoelwandeling heel speciaal. Extra gezellig is het als je ook nog een oude buurvrouw tegenkomt. Nel van der Steen en Aaltje Vermaak woonden jaren naast elkaar in De Sniep, aan de Ieplaan. Leuk om elkaar weer eens te zien, gewoon op de markt bij de kaasboer. Vermaak woont zelfstandig en gaat vaker met haar dochter naar de markt. Van der Steen kan dat niet meer.

Een aantal jaren was het mogelijk om een rolstoelwandelvierdaagse te organiseren vanuit Souburgh. "Het is leuk dat je dan in alle hoeken van Waddinxveen komt. Iedereen komt dan langs herkenningspunten van vroeger", zegt Marjan Verduyn, coördinator van de rolstoelwandeling. Maar een drie- of vierdaagse is niet meer te realiseren. Voor een rolstoelwandeling is een groot aantal vrijwilligers nodig. Niet alleen om de rolstoelen te duwen, maar ook om het verkeer te regelen, de EHBO, een auto met reserverolstoel. Aan alles moet worden gedacht. Van pleisters tot zonnebrand, want een tere huid is snel verbrand en een klein wondje kan behoorlijk bloeden. In totaal waren vrijdag veertig mensen actief. Ze doen het graag. "Als je eenmaal vrijwilligerswerk met ouderen doet, blijf je het doen", zegt een van de vrijwilligers. "Het geeft zoveel voldoening."

Meer berichten