Logo hartvanwaddinxveen.nl

Waddinxveen hoopt te cashen bij nieuw Zuidplas-dorp

  •   737 keer gelezen

Waddinxveen – De gemeente Waddinxveen houdt de ontwikkelingen van het middengebied in de Zuidplaspolder, dat ligt in de gemeente Zuidplas, nauwlettend in de gaten. Waddinxveen is voor vijf procent aandeelhouder van de Grondbank. "Het is niet goed dat de schaapjes blijven grazen daar", zei wethouder Henry ten Zijthoff.

Op dit moment werkt de gemeente Zuidplas (Nieuwerkerk, Moordrecht, Moerkapelle en Zevenhuizen) in het geheim aan de ontwikkeling van een 'Vijfde Dorp'. Waddinxveen is zijdelings betrokken. Wethouder Ten Zijthoff zit wel vergaderingen van het bestuurlijk overleg bij, maar de gemeente maakt geen deel uit van het ontwikkelingsteam.

"Omdat we de kleinste aandeelhouder zijn in dit geheel", aldus Ten Zijthoff. Gouda bezit zeven procent, de provincie en de gemeente Rotterdam veertig procent. Zuidplas, waar het gebied ligt, heeft acht procent. "We trekken samen op met Gouda. We zitten op dezelfde lijn."

Voor alle partijen is het van belang dat het tot ontwikkeling komt. Waddinxveen deelt voor vijf procent mee in de winst. Ten Zijthoff: "Maar ook vijf procent in eventueel verlies. Daarom zou het niet goed zijn als er schaapjes blijven grazen in dat gebied. De grond moet dan worden afgewaardeerd en wij zullen daar als Waddinxveen de rekening voor moeten betalen."

Ten Zijthoff hoopt dan ook dat er snel iets gaat gebeuren. Ook om de krapte op de woningmarkt te bestrijden. Hij ziet de ontwikkeling van het middengebied in de Zuidplaspolder niet als concurrentie voor Triangel. "We moeten bouwen, bouwen en bouwen. De woningnood is hoog. Bovendien denk ik dat Triangel al af is als de eerste paal in Zuidplas de grond ingaat. Zeker met het tempo waarmee Triangel nu wordt gerealiseerd." (Erik van Leeuwen)

Meer berichten