Logo hartvanwaddinxveen.nl
Zorgcentrum Souburgh. (Foto: Alexander Schot)
Zorgcentrum Souburgh. (Foto: Alexander Schot) (Foto: )

Zorgcentrum Souburgh gaat over twee jaar op de schop

  •   159 keer gelezen

Waddinxveen - De kogel is door de kerk; zorgcentrum Souburgh zal als alles volgens planning verloopt in het tweede kwartaal van 2021 gerenoveerd worden en na een verbouwing van ongeveer veertien maanden als nieuw heropend worden. De bewoners verhuizen in de tussentijd naar een semi-permanente woonlocatie in Gouda. Dat is afgelopen week bekend gemaakt door Zorgpartners Midden-Holland.

In totaal worden de komende jaren drie verpleeghuizen in de regio Midden-Holland gerenoveerd: Souburgh in Waddinxveen, Floravita in Boskoop en De Breeje Hendrick in Lekkerkerk. Floravita is als eerste aan de beurt, de voorbereidingen zijn daar al het verst vergevorderd. Souburgh zit in het begin van de ontwerpfase.

Omdat er steeds meer ouderen zijn met een zwaardere zorgvraag, moet Souburgh aangepast worden aan de behoefte van deze cliënten. "De manier van zorg is enorm veranderd", meent Taco van Delft, directeur van Souburgh en Floravita. "Mensen blijven langer thuis wonen. Op het moment dat ze bij ons komen, hebben ze een grotere zorgvraag dan een aantal jaren geleden het geval zou zijn geweest."
De bedoeling is dat de tweepersoons appartementen omgebouwd gaan worden naar eenpersoonsappartementen; dit zorgt volgens Zorgpartners voor meer privacy, meer rust op de eigen kamer en voldoende ruimte om complexe zorg te bieden.
Op dit moment zijn er 35 plekken in Souburgh voor ouderen met verzorgingshuiszorg, na de verbouwing komen er minimaal 48 verpleeghuisplekken voor terug en een ruime gezamenlijke woonkamer voor de bewoners. Gezien de grote vraag naar verpleeghuiszorg in de regio Midden-Holland, vindt Zorgpartners het niet wenselijk om de bewoners van de verschillende huizen tijdelijk in andere locaties van Zorgpartners te laten wonen. Dat zou een regionale opnamestop tot gevolg hebben en dat wil Zorgpartners voorkomen. De semipermanente huisvesting, gepland aan de Ridder van Catsweg in Gouda, wordt laagbouw met twee verdiepingen en een lift.
(Noelia Romero Cabrera)

Meer berichten