} Logo hartvanwaddinxveen.nl

Be Fair verzekert zich van thuisduels nacompetitie

  •   248 keer gelezen

VOETBAL
Waddinxveen – Be Fair heeft in de derde klasse voldaan aan de doelstelling en beslag gelegd op de tweede plaats in de eindrangschikking. Het Pijnackerse DSVP werd, weliswaar moeizaam, met 2-1 verslagen.

Door de overwinning verzekerde Be Fair zich, met nog één speelronde voor de boeg, van de tweede plaats. Dat geeft de formatie van trainer Bert de Best een gunstige uitgangspositie voor de nacompetitie. In de eerste ronde heeft Be Fair daarin het recht op een thuiswedstrijd en mochten de Waddinxveners de halve finale bereiken dan spelen zij ook daarin op eigen bodem.

Tegen DSVP moest De Best zijn ploeg noodgedwongen op een groot aantal plaatsen wijzigen. In totaal miste hij zes basiskrachten onder wie de geschorste Bas van der Lugt en aanvaller Stefan Rijsdam die nog steeds herstellende is van een hersenschudding. Daardoor kwam er een plaats vrij voorin voor de JO19-1-speler Wilfred Smit.

Vooral voor rust had Be Fair het in de veranderde samenstelling lastig. Ondanks dat DSVP het betere van het spel had, kwam de thuisploeg met 1-0 voor door een doelpunt van Rayvano Saluteru uit een assist van Martijn Kok.

Na de pauze kwam Be Fair duidelijk beter voor de dag. Met de 2-0 van Martijn Kok leek de strijd beslist, maar drie minuten na de tweede Waddinxveense goal sloeg DSVP terug (2-1). Het resulteerde in een hete slotfase waarin Be Fair het Spaans benauwd kreeg. Omdat Kok verzuimde de bal in een leeg doel te schieten, bleef de spanning tot het laatste fluitsignaal aanwezig.

Voordat het aan de nacompetitie begint sluit Be Fair zaterdag de reguliere competitie af. In Noordwijkerhout is VVSB, dat zich ook heeft geplaatst voor het toetje, de opponent. "We moeten daar ongeschonden uit komen", aldus trainer Bert de Best. Be Fair speelt in de eerste ronde tegen de laagst eindigende periodekampioen van de derde klasse B. Op dit moment wordt die plaats ingenomen door Schipluiden.

Meer berichten