Logo hartvanwaddinxveen.nl
Erik Segers kreeg uit handen van burgemeester Nieuwenhuis een bos bloemen bij zijn vertrek als raadslid.
Erik Segers kreeg uit handen van burgemeester Nieuwenhuis een bos bloemen bij zijn vertrek als raadslid. (Foto: )

Erik Segers van gemeenteraad naar 3D-printer

  •   57 keer gelezen

Waddinxveen – Erik Segers heeft in de raadsvergadering op woensdag 15 mei afscheid genomen als raadslid. Hij zat vijf jaar in de raad namens de PCW. "Ik vind het raadswerk geweldig, maar ontzeg mijn gezin heel veel van mijn tijd. Ze verdienen het om op de eerste plaats te staan."

Door Erik van Leeuwen

Burgemeester Evert Jan Nieuwenhuis roemde de bevlogenheid van Segers, die in 2012 als deelraadslid (?? duoraadslid) zijn entree maakte in de Waddinxveense politiek. In 2014 werd hij gekozen in de raad. Hij was woordvoerder van de PCW op het gebied van onder andere afval en duurzaamheid. "Jij genoot van debatten", zei Nieuwenhuis, die voor het eerst kennismaakte met Segers toen hij kandidaat was voor het burgemeesterschap van Waddinxveen. "Je zat in de vertrouwenscommissie. Ik mag niet uit de school klappen, maar ik kan wel vertellen dat je mij met je vragen het vuur na aan de schenen legde."

Segers' dochter Lisa sprak ook in. Zij vond het jammer dat haar vader uit de politiek stapt. "Ik vond het meedenken over oplossingen en dilemma's heel leuk."
Maar ze was ook blij dat haar vader straks meer thuis is. "Kunnen we met de 3D-printer een koffiezetapparaat maken."

Segers moet zelf nog wennen aan het idee dat hij geen raadslid meer is. "Mijn vader stuurde mij een berichtje toen ik besloten had om te stoppen. Een stap tegen de rijrichting in, schreef hij. Zo voelt het ook. Ik heb van dit werk genoten, maar ik besef ook dat er nog belangrijkere zaken zijn: mijn lieve vrouw, mijn dochter en razend nieuwsgierige zoontje. Die verdienen mijn volle aandacht", aldus Segers die de gemeenteraad nog meegaf dat 'politiek ergens over gaat'. "Daarbij is een goed debat onontbeerlijk."
Hans van Mourik werd na het afscheid van Segers geïnstalleerd als nieuw raadslid voor de PCW. Hij was al fractievertegenwoordiger. In die rol werd Gerrie Buijs door burgemeester Nieuwenhuis beëdigd.

Meer berichten