} Logo hartvanwaddinxveen.nl
Sssst stilte. Hier wordt examen gedaan. (foto en tekst: Nicole Lamers)
Sssst stilte. Hier wordt examen gedaan. (foto en tekst: Nicole Lamers) (Foto: )

Eindexamens van start gegaan

  •   53 keer gelezen

Waddinxveen - De examens voor de middelbare scholen zijn donderdag 9 mei van start gegaan. Maandagochtend 13 mei verliep het op het Coeneccoop College in Waddinxveen even wat chaotisch wegens ziekte van een collega. Door zijn afwezigheid ontbraken de nummers op de examentafeltjes die gekoppeld zijn aan de leerlingen. Met name de leerlingen van het vwo ondervonden hier hinder van en sommigen moesten een paar keer verkassen voor aanvang van het examen. Uiteindelijk kon iedereen toch rond de klok van 9.00 uur zijn of haar examenboekje openslaan.

De havisten gingen aan de slag met het vak geschiedenis, ook de leerlingen van het vwo hadden geschiedenis en mavo 4 stortte zich op Duits. De 16-jarige Rick Furler leek er zich niet zo druk om te maken. Zoals zijn achternaam al verklapt, komt hij uit het buitenland, uit Zwitserland om precies te zijn en hij lijkt zijn hand niet om te draaien voor dit examen. Hij staat geen tekorten, maar ziet toch een beetje op tegen economie dat later in de examenperiode op het programma staat.

Ook de 18-jarige Féline Harberts en de 17-jarige Jens van den Hoogen kijken op tegen economie. Zij volgen allebei de havo. "Volgende week is pas economie, maar dat is veel leerwerk en alles houdt verband met elkaar en dat maakt het extra lastig. Geschiedenis moet op zich wel te doen zijn. Het is vooral een kwestie van goed lezen en het is vaak wel veel." De 17-jarige Pawl Berger is de eerste die in het examenlokaal zit. Bij een aanrijding heeft hij zijn been gebroken en loopt hij met gips. Een extra stoel ondersteunt zijn gipsen been. Hij ziet wel een beetje op tegen het examen geschiedenis. "Vooral de kenmerkende aspecten vind ik lastig. Ik vond wiskunde vorige week ook wel pittig. Het was zoveel dat ik het niet af kreeg." De 18-jarige Annabel de Man ziet vooral op tegen scheikunde, dat heeft ze op dinsdag 21 mei. "Dat is heel veel toepassen en dat vind ik lastig." Op 12 juni weten alle leerlingen of ze al dan niet geslaagd zijn voor hun eindexamens. 

Meer berichten