Logo hartvanwaddinxveen.nl
ASW-spits Michael de Zwart moet volgend seizoen op zaterdag scoren. (foto en tekst: Erik van Leeuwen)
ASW-spits Michael de Zwart moet volgend seizoen op zaterdag scoren. (foto en tekst: Erik van Leeuwen)

ASW naar de zaterdag vanwege reistijd

  •   169 keer gelezen

VOETBAL
Waddinxveen - ASW neemt volgend seizoen met het eerste team deel aan de zaterdagcompetitie. Op zondag speelt de club alleen nog in de reserve-klassen van de KNVB.

Dat ASW zou overstappen naar zaterdag hing al in de lucht. De selectie had een sterke voorkeur voor zaterdag omdat er weinig draagvlak was op zondag te spelen in een vierde klasse in West I of Zuid. Het regiobestuur van West II besloot onlangs geen competitie meer aan te bieden in de vierde klasse. "Als we op zondag waren gebleven hadden we langer in de auto gezeten dan op het voetbalveld gestaan", verklaart bestuurslid technische zaken Jozien Bonefaas de keuze. "Vanuit de spelersgroep was behoefte aan duidelijkheid. Wat dat betreft was weekendvoetbal, waar andere clubs voor pleiten, bij ons geen issue." Zij benadrukt dat alleen het eerste team de overstap maakt. Drie andere teams blijven 'gewoon' op zondag spelen. Dat geldt ook voor het tweede team. ASW krijgt volgend seizoen drie zaterdag- en drie zondagteams. Dit seizoen ligt die verhouding op twee versus vier. "Er verandert alleen dat ons eerste op zaterdag gaat voetballen."

Bonefaas probeert een goede oplossing te vinden voor spelers die vanwege verplichtingen (werk) niet op zaterdag kunnen spelen. "Het gaat om een stuk of acht spelers van wie we hopen dat we ze in het tweede zondagteam kunnen inzetten." ASW rekent op zaterdag op meer derby's. "Moordrecht, Moerkapelle, Floreant. Op zondag werd het wel heel schraal. De terugkeer van de derby's is een plus", aldus Bonefaas, die van de KNVB de toezegging heeft gekregen dat de hoofdmacht begint in de vierde klasse. "Er is mij verzekerd dat er geen vijfde klasse komt."

Meer berichten