Logo hartvanwaddinxveen.nl
Bloemen werden bij het herdenkingsmonument neergelegd door leerlingen van het Coenecoop College. (foto en tekst: David Zandbergen)
Bloemen werden bij het herdenkingsmonument neergelegd door leerlingen van het Coenecoop College. (foto en tekst: David Zandbergen) (Foto: )

Dodenherdenking in ere houden

  •   127 keer gelezen

Waddinxveen – Met twee minuten stilte, in acht genomen door honderden Waddinxveners op het Stationsplein, herdacht Waddinxveen zaterdag 4 mei de mensen die sinds de Tweede Wereldoorlog zijn gevallen in oorlogssituaties. De plechtigheid begon een uur daarvoor op de oude begraafplaats.

Op het grindpad richting de aula van de oude begraafplaats aan de Kerkweg wacht Johan Becker tot de plechtigheid begint. Hij is geboren in 1933 en heeft de Tweede Wereldoorlog dus bewust meegemaakt. "Ik ga elk jaar. De dodenherdenking moet in ere worden gehouden." Becker herinnert zich de oorlog nog goed. "We woonden in de vuurlinie, aan de Bloemendaalseweg", vertelt hij. "De bommen zeilden zo over ons huis heen. Bij de bombardementen op Rotterdam lag het roet hier op de straten." Als straks twee minuten stilte worden gehouden, gaan zijn gedachten terug naar zijn jeugd. "Achter ons woonde een groentekweker. Op een ochtend zaten daar drie mannen penen te bossen. Bij de eerste bommen, kreeg de middelste van hen een bomscherf in zijn rug. Het was einde verhaal voor hem. Ik zal straks aan hem denken."
Lees meer in de krant van woensdag 8 mei.

Meer berichten