Afbeelding

Sporten in plaats van gamen in tweede week van meivakantie

Algemeen 286 keer gelezen

Waddinxveen - Kinderen uit Waddinxveen in de leeftijdscategorie van 4 tot en met 15 jaar hoeven zich in de tweede week van de meivakantie niet te vervelen. Van maandag 29 april tot en met vrijdag 3 mei wordt voor het eerst de Sniepweek gehouden.

Op Sportpark De Sniep worden de hele week gratis sportclinics aangeboden. Van bootcamp tot en met reddend zwemmen en van bubbelvoetbal tot dansen en judo. Het volledige programma (in totaal 31 clinics) is te bekijken op www.wadbeweegt.nl; aanmelden kan eveneens via deze site.

De clinics zijn afgestemd op diverse leeftijdsgroepen. Van leerlingen van de basisschool tot en met klas drie van het middelbaar onderwijs. Mede-organisator Hendrik Mol legt uit waarom de sportverenigingen en zwembad De Sniep de handen in elkaar hebben geslagen: "We hopen de kinderen op deze manier achter hun tablet en mobieltje vandaan te halen in hun vakantie en ze lekker te laten bewegen. Bovendien hopen de verenigingen er uiteraard een paar nieuwe leden aan over te houden."

Volgens Mol is het initiatief voor de Sniepweek van de gemeente uitgegaan. "Het is natuurlijk een idee om het Snieppark als geheel te exploiteren. Nu koopt elke vereniging zijn eigen uren in et cetera. Maar door de handen ineen te slaan, is zo'n week ook te regelen qua vrijwilligers bijvoorbeeld."

Volgens Mol is er geflyerd op de scholen en in het dorp. "Dat heeft in de eerste twee dagen al 56 aanmeldingen opgeleverd, dus dat gaat de goede kant op." Bij vragen kan er contact worden opgenomen via sniepweek@wadbeweegt.nl