Logo hartvanwaddinxveen.nl
De Groene Hart Hopper met voormalige vertegenwoordigers van gemeenten die er gebruik van maken. (Archieffoto HvH)
De Groene Hart Hopper met voormalige vertegenwoordigers van gemeenten die er gebruik van maken. (Archieffoto HvH)

Financiële problemen voor firma van Groene Hart Hopper

  •   267 keer gelezen

Waddinxveen/regio - Wegman Personenvervoer die in diverse gemeenten in de regio waaronder ook Waddinxveen voor bijzondere doelgroepen het Collectief Vraagafhankelijk Vervoer verzorgt in de vorm van de Groene Hart Hopper én ook leerlingenvervoer, verkeert in financieel zwaar weer. Een telefonist van het vervoersbedrijf bevestigt dat bij de rechtbank surseance van betaling is aangevraagd.

Surseance betekent uitstel van betaling. Een rechter kan dit toestaan als aan diverse criteria wordt voldaan door een beschikking af te geven, die bepaalt dat gedurende een bepaalde tijd de schuldeisers niet betaald hoeven te worden. Een surseance kan leiden tot een faillissement of tot een doorstart van een bedrijf.

Wethouder Henry ten Zijthoff van Waddinxveen zegt donderdagmiddag te weten dat het bedrijf bezig is met herstructurering en een doorstart van de organisatie en heeft hiervoor inderdaad surseance van betaling gekregen. De bewindvoerder zou de komende tijd de plannen die hiervoor zijn gemaakt, gaan beoordelen. De gemeenten zouden inmiddels hebben aangegeven verder te willen na een doorstart van Wegman, zodat de dienstverlening aan de reizigers en leerlingen ook in de toekomst ongewijzigd door kan gaan.

Wegman verzorgt sinds begin 2018 het deur-tot-deurvervoer van OV-reizigers en mensen met een Wmo-pas. De chauffeurs van de Groene Hart Hopper stapten destijds, na een protestactie voor behoud van hun rechten, over van de oude vervoerder Van Rhijn naar Wegman.

In het verleden is de Groene Hart Hopper al vaker over de tong gegaan. Het regende klachten. Eerder wisten twee bedrijven het vervoer niet naar behoren uit te voeren, daarna nam Wegman het over.

Meer berichten