Carel en Lenie Hoos vierden onlangs hun diamanten huwelijk. (foto en tekst: Ruud Groot)
Carel en Lenie Hoos vierden onlangs hun diamanten huwelijk. (foto en tekst: Ruud Groot)

Twee creatieve geesten uit Den Haag, nu 60 jaar getrouwd

Algemeen 329 keer gelezen

Waddinxveen – Carel Hoos (86) en Lenie Hoos-Visser (87) vierden zaterdag 23 maart hun 60-jarig huwelijksfeest met kinderen, kleinkinderen en vrienden. Burgemeester Evert Jan Nieuwenhuis kwam bij het diamanten bruidspaar op bezoek, om ze met deze bijzondere mijlpaal te feliciteren.

Carel Hoos en Lenie Visser zijn beiden geboren in 's-Gravenhage en groeiden daar ook op. Op een zaterdagavond in 1953 ontmoette Carel in een dansgelegenheid waar de Dutch Swing College band optrad, Lenie. Hij was op slag verliefd. Lenie had daar wat meer tijd voor nodig, maar ze liet zich wel achterop de fiets door Carel thuisbrengen. Het vervolg laat zich raden.

Het verliefde stel werd enige tijd uiteengedreven door de militaire dienst van Carel. Maar vanuit Appingedam, waar hij was gelegerd, kon hij toch regelmatig met kort verlof om Lenie even op te zoeken. In 1954 verloofden ze zich en vijf jaar later trouwden ze. Carel werkte toen al bij de Meetkundige Dienst van Rijkswaterstaat en Lenie werkte op een kinderdagverblijf. Ze heeft haar memoires ooit nog vastgelegd in een boek.
Nadat ze na hun huwelijk eerst in een klein pandje in 's-Gravenhage trokken en twee dochters kregen, verhuisden ze in 1965 naar Waddinxveen. Eerst in een eengezinswoning in de W. Buninglaan, waar dochter nummer drie werd geboren en vanaf 1972 woont het gezin in de C. Huygenslaan. Inmiddels heeft het diamanten bruidspaar ook zes kleinkinderen.

Carel is tot zijn pensioen altijd bij Rijkswaterstaat gebleven en heeft zich opgewerkt tot hoofd cartografie. Lenie is later bij de Prof. Kohnstamm mavo gaan werken en gaf handvaardigheid en handenarbeid. Veel Waddinxveners hebben nog les van haar gehad. Zelf schildert ze nog altijd en is ze ook nog altijd verbonden aan de Waddinxveense Kunstkring. Carel is op zijn manier creatief bezig; hij bouwt model-zeilschepen uit de 17e eeuw. Zelfs de kleinste details van het schip vervaardigt hij zelf op een draaibankje.