Logo hartvanwaddinxveen.nl
Koorlid Leendert Tanis (links) ontvangt een FietsJeMans-shirt uit handen van dirigent Martin Mans. (foto: pr)
Koorlid Leendert Tanis (links) ontvangt een FietsJeMans-shirt uit handen van dirigent Martin Mans. (foto: pr) (Foto: )

De Gouwestem ondersteunt actie FietsJeMans

  •   49 keer gelezen

Waddinxveen - Dirigent Martin Mans en zijn zoons Mart en Jos hebben vorig jaar ruim 14.000 euro bij elkaar gefietst voor onderzoek naar alvleesklierkanker. Mans is al meer dan 40 jaar succesvol in de muziek en daarbij ook al meer dan 25 jaar dirigent van mannenkoor De Gouwestem. Het koor bestaat uit meer dan 200 leden uit Waddinxveen en omstreken.

De sportieve prestaties van Mans en zijn zoons hebben enkele leden van De Gouwestem geïnspireerd om zich aan te sluiten bij de actie en dit jaar samen voor het goede doel te gaan fietsen. De fietstochten worden gekoppeld aan het goede doel onder de projectnaam FietsJeMans/Gouwestem.

Alle sportieve zangers en musici van het mannenkoor fietsen mee om geld in te zamelen voor onderzoek naar alvleesklierkanker. Niet meer dan 5 procent van de mensen waarbij deze ziekte wordt geconstateerd, is na 5 jaar nog in leven. Dagelijks overlijden er in Nederland 10 mensen aan alvleesklierkanker.

Prof. Dr. Casper van Eijk van Erasmus MC doet al 25 jaar baanbrekend onderzoek. Via de site van www.supportcasper.nl is zijn werk te volgen.
De Gouwestem en FietsJeMans zijn op zoek naar sponsors en fietsers, en andere mensen die mee willen doen. Iedereen is welkom om zich aan te sluiten: buren, vrienden, kennissen. Mensen die dit doel en ook het mannenkoor een warm hart toedragen. Graag willen de koorleden voor elke kilometer die in 2019 per fiets wordt afgelegd een bedrag bij elkaar brengen voor het goede doel. Fietsliefhebbers die graag een steentje bijdragen door ook kilometers te maken kunnen zich aansluiten bij de fietsgroep FietsJeMans.

Dit jaar worden ook enkele concerten door De Gouwestem gegeven waarbij specifiek een collecte wordt houden voor bovengenoemd project. Het traditionele wensconcert op 24 juni is hiervan een voorbeeld.

Voor meer informatie: www.degouwestem.nl.

Meer berichten