Richard den Blanken en Francis van den Hoed gaven het eredivisieduo goed tegenstand. (Erik van Leeuwen)
Richard den Blanken en Francis van den Hoed gaven het eredivisieduo goed tegenstand. (Erik van Leeuwen)

Ruben Kweekel is veelvraat bij Invictus

Sport 748 keer gelezen

BADMINTON
Waddinxveen – Ruben Kweekel speelde de hoofdrol op het open toernooi van BC Invictus. De trainer van de Waddinxveense club, die als speler actief is in de eredivisie, won drie onderdelen in de hoogste categorie.

Kweekel, speler van het Barendrechtse The Flying Shuttle, draaide zondag, de dag van halve finales en finales, overuren. Uiteindelijk kwam hij als overwinnaar uit de strijd in het enkelspel, herendubbelspel en de mix. Had hij in zijn single (tegen Greg Sombardier) en de herendubbel maar twee sets nodig, in het gemengddubbel had hij met clubgenoot Jaymie Laurens de handen vol aan het Invictus-duo Richard den Blanken/Francis van den Hoed, dat knap de eerste set naar zich toetrok (16-21). Nadat Kweekel en Laurens in de tweede set orde op zaken hadden gesteld, draaide de derde set uit op een thriller. Met 23-21 ging de winst maar naar Kweekel en partner. Den Blanken en Van den Hoed maken beiden deel uit de hoofdmacht van Invictus, dat afgelopen seizoen tweede werd in de competitie en daardoor net promotie naar de eerste divisie misliep. In het damesdubbel verloor een ander Invictuslid, Pauline Keemink, aan de zijde van Monique van der Wouden in twee sets. De organisatie kan terugzien op een geslaagde 23ste editie. "In totaal hebben we met 110 deelnemers 174 partijen gespeeld", vertelt Melissa van Willigen. "Die deelnemers waren verdeeld over vier categorieën, de 1, 4, 6 en 8."
"We hebben een vaste kern van spelers die dit toernooi met een rode cirkel in hun agenda zetten", vervolgt Van Willigen, die zelf een 'zesje' is.
Ook voor de hoogste categorie – spelers uit de eredivisie, eerste en tweede divisie – is genoeg belangstelling. "Bij die spelers speelt de reistijd veel minder een rol dan bij de recreatieve spelers."
Topper of niet, velen stonden zaterdag bij de traditionele toernooiparty op de dansvloer. "Dat is wel een scherprechter", weet penningmeester Van Willigen. "Niet iedereen is voor de tweede dag even fit. Favorieten kunnen er dan zomaar uitvliegen." Dat overkwam Jim Middelburg dit jaar. Hij stond als eerste op de ranking, maar zondag was bij hem het beste eraf.