Logo hartvanwaddinxveen.nl
Wethouder Ten Zijthoff speldt het vergulde hefje op bij Karin Nap. (foto en tekst: Nicole Lamers)
Wethouder Ten Zijthoff speldt het vergulde hefje op bij Karin Nap. (foto en tekst: Nicole Lamers) (Foto: )

Een speld, zoenen en bloemen voor vrijwilliger Karin Nap

  •   70 keer gelezen

Waddinxveen - Het koffiemomentje in wijkgebouw Zonnig Zuid was donderdagochtend 7 maart nog maar net begonnen toen de 54-jarige Karin Nap tot haar grote verbazing wethouder Henry ten Zijthoff binnen zag komen en Margo Vreeburg en Hugo Slootjes (voor deze gelegenheid vervanger van voorzitter Hubert Poot) van Vrijwilligerswerk Waddinxveen. Op dat moment vermoedde de Waddinxveense dat er iets aan de hand was, maar wat?

Nog geen vijf minuten later wist ze het. Ze kreeg het vergulde hefje opgespeld; dé onderscheiding voor vrijwilligers. Volgens Ten Zijthoff een bijzondere onderscheiding die niet te pas en onpas wordt uitgereikt. "Ik ben al acht maanden wethouder en dit maak ik nu voor het eerst mee."
Volgens de wethouder was het teveel om op te noemen wat Nap allemaal heeft gedaan en nog doet als vrijwilliger en daarom had hij het een en ander opgeschreven op een kladje. "Jij bent al vanaf 1995 actief als vrijwilliger in Waddinxveen Zuid. Vele jaren was je lid van de ouderraad en actief betrokken bij de naschoolse opvang van de voormalige basisschool De Kameleon. Vanaf 2000 ben je actief bij de Brede school. Je bent jaren lid geweest van wijk- en buurtbeheer Zuid en sinds 2007 actief in Wijkplatform Zuid en Oost. Je geeft workshops mozaïektegels maken, je organiseert de koffie-ochtenden en je zet je in voor stichting Jeugd-en Jongerenwerk en als zodanig ben je ook betrokken bij de JOP's (Jongeren Ontmoetingsplaats) op bedrijventerrein Coenecoop en De Dreef."
Volgens de organisatoren van Vrijwilligerswerk Waddinxveen is Nap zo actief dat ze soms zelfs afgeremd moet worden. "Ze zegt nooit 'nee' als er weer beroep op haar wordt gedaan". Nap zelf kreeg er een kleur van, van al die complimenten. Na het opspelden van het vergulde hefje, het incasseren van diverse zoenen en felicitaties bedankte ze iedereen en sneed ze de taart aan die het wijkplatform voor deze feestelijke gelegenheid had geregeld. Gemiddeld is Nap zo'n vier uur in de week bezig met vrijwilligerswerk. "Het geeft voldoening. Net als die koppelkoffie hier regelen en de boodschappendienst begeleiden; ik vind dat leuk."

Meer berichten