Logo hartvanwaddinxveen.nl

Alternatieven gezocht voor dure verkiezingsborden

  •   41 keer gelezen

Waddinxveen – De gemeente Waddinxveen gaat onderzoeken welke alternatieven er voorhanden zijn voor de aanplakborden die al jarenlang worden gebruikt bij verkiezingen. Dat antwoordde burgemeester Evert Jan Nieuwenhuis bij de raadsvergadering woensdag 20 februari op vragen van de VVD.

Het was fractievoorzitter Raymond Boer opgevallen dat in Waddinxveen voor de komende verkiezingen voor de Provinciale Staten en waterschappen minder borden zijn geplaatst. Bij de vorige verkiezingen waren er nog veertien borden, nu zijn dat er zes. "Ze staan bovendien vrij geconcentreerd. In Waddinxveen-Noord staat bijvoorbeeld bijna niks."

Burgemeester Nieuwenhuis liet weten dat de gemeente gaat onderzoeken of er alternatieven zijn voor verkiezingsborden. "Ze zijn best duur, voordat we twee nieuwe borden bestellen willen we duidelijk hebben of er alternatieven zijn."

Er zijn gemeenten waar helemaal geen verkiezingsborden worden geplaatst. In die gemeenten wordt gebruik gemaakt van digitale manieren om inwoners op de verkiezingen te attenderen en daarmee de opkomst te bevorderen.

Nieuwenhuis verwacht pas na de verkiezingen voor het Europees Parlement, in Nederland op donderdag 23 mei, een goed beeld te hebben. "Dan kunnen we bij de volgende verkiezingen, als het Kabinet de rit uitzit voor de Tweede Kamer, daarop acteren."

Meer berichten