Martijn Kok haalt uit voor de 1-0 van Be Fair. (tekst: Erik van Leeuwen; 
foto: Stef Hoogendijk)
Martijn Kok haalt uit voor de 1-0 van Be Fair. (tekst: Erik van Leeuwen; foto: Stef Hoogendijk)

Be Fair krijgt Zwammerdam laat op de knieën

Sport 566 keer gelezen

VOETBAL
Waddinxveen – Thuiswedstrijden zijn voor Be Fair dit seizoen vrijwel altijd een garantie voor drie punten. Zaterdag hielden de Waddinxveners hun supporters lang in spanning. Pas vlak voor tijd stelde Rayvano Salhuteru de 3-2 zege op Zwammerdam veilig.

Door de nederlaag van Van Nispen bij VVSB naderde Be Fair de koploper tot op zes punten. Van Nispen leek na de zege op de Waddinxveense formatie, net na de winterstop, moeiteloos door te lopen naar het kampioenschap, maar de laatste weken is van die onaantastbare status niet veel meer over. Hoewel Be Fair de voornaamste uitdager lijkt, hield trainer Bert de Best zaterdag de boot af. Wat hem betreft gaat het allemaal te moeizaam met zijn ploeg. Een Be Fair in goede vorm had volgens hem Zwammerdam al veel eerder op de knieën gedwongen.
De Best stipte het probleem aan van de vele afwezigen. "We missen elke wedstrijd te veel spelers. We zijn nog geen wedstrijd compleet geweest. Dat gaat ten koste van de automatismen. We zijn veel minder ingespeeld dan voor de winterstop toen we minder last hadden van afwezigen."

Volgens De Best zijn er in zijn selectie spelers die 'wat te gemakkelijk' omgaan met het prestatievoetbal. "Schorsingen en blessures, daar kun je niet zo veel aan doen, maar ik vind dat je als speler best wel rekening mag houden met het plannen van vakanties en andere activiteiten."
Zijn ergernis kwam voor een deel ook voort uit de aanpassingen die hij door de afwezigheid van de vrijwel complete laatste lijn verplicht was te doen. "Ik ben een voorstander van weinig wijzigingen en een zelfde speelwijze, maar nu was ik wel gedwongen om met een ander systeem te spelen."

Het 5-3-2, dat Be Fair zaterdag speelde, was vooral voor rust geen succes. Mo El Azzouti en Jordy Eijkelhof moesten beide zijkanten bestrijken en vooral de jonge Eijkelhof had daar aanvankelijk veel moeite mee.

Be Fair kwam desondanks tweemaal op voorsprong, door Martijn Kok en Rayvano Salhuteru, die profiteerde van een foute terugspeelbal van een Zwammerdam-verdediger. Tweemaal ook maakten de bezoekers weer gelijk.

In de tweede helft kwam Be Fair een stuk beter voor de dag. Pas kort voor tijd zorgde Salhuteru voor de verlossende 3-2.