Logo hartvanwaddinxveen.nl
Foto:

Nog geen zorgappartementen aan Kerkweg-Oost

  •   143 keer gelezen

Waddinxveen – Er wordt voorlopig nog niet begonnen met de bouw van zorgappartementen aan Kerkweg-Oost. Er is nog geen vergunning verleend omdat de gemeente en de ontwikkelaar het nog niet eens zijn over het vooraanzicht. Dit was de uitleg van wethouder Kirsten Schippers op vragen van VVD-fractievoorzitter Raymond Boer tijdens de raadsvergadering.

In juni 2018 verwierp de Raad van State de bezwaren van omwonenden tegen de bouw van zorgappartementen. Hierdoor kreeg de gemeente Waddinxveen groen licht om tot actie over te gaan. Destijds werd aangegeven 'zo snel mogelijk met de bouw te willen starten.'
Wethouder Schippers gaf bij de raadsvergadering vorige week echter aan dat er nog niet tot bouw is overgegaan omdat er geen overeenstemming is rondom het 'vooraanzicht' van het te bouwen pand. "We zijn met de ontwikkelaar nog in gesprek (onderdeel van de uitspraak van de Raad van State was dat het nieuwe pand moet lijken op het oude postkantoor dat daar stond, red.) De vergunning wordt pas aangevraagd als daarover overeenstemming is, en dat is er nog niet." Boer vindt de 'esthetische afwegingen' niet opwegen tegen het belang van de zorgappartementen: "Wij hebben destijds besloten om haast te maken, omdat de groep die hier gaat wonen nú zorg nodig heeft."

Meer berichten