Kaya Vitalis in concert. (foto: Leo Ernst)
Kaya Vitalis in concert. (foto: Leo Ernst) Foto: Leo Ernst

Kaya brengt EP uit als schoolopdracht

Algemeen 381 keer gelezen

Waddinxveen - De Waddinxveense Kaya Vitalis presenteerde op vrijdag 7 december haar EP (Extended Play; album) met zelfgeschreven nummers tijdens een show in Gouda.

Haar concert begon Kaya met het nummer 'Yellow' van Coldplay. Ze werd begeleid door haar band, waarmee ze nog niet veel had kunnen repeteren. In de tweede helft van het concert kreeg het publiek de vijf nieuwste nummers van Kaya's EP te horen.

Kaya van der Heide (artiestennaam Kaya Vitalis) zit in 6 vwo van het Coenecoop College in Waddinxveen. Al vanaf de brugklas beklom zij regelmatig het podium. Ze speelde, volgens haar school, mooie rollen in de musical en speelde op de jaarlijkse muziekavond met haar gitaar haar eigen nummers. Ze vertegenwoordigde ook twee keer de school in de Goudse schouwburg tijdens 'Cool Talent'.

In het eindexamenjaar maken alle leerlingen een grote praktische opdracht, een soort meesterstuk. Kaya besloot voor haar profielwerkstuk een EP uit te brengen. Ze zocht sponsors voor haar project en schreef vijf nummers. Deze nummers zijn te beluisteren via haar YouTube kanaal (Kaya Vitalis).