Peter van den Hoek rukt op naar het doel van Stolwijk. (tekst: Erik van Leeuwen; foto: Stef Hoogendijk)
Peter van den Hoek rukt op naar het doel van Stolwijk. (tekst: Erik van Leeuwen; foto: Stef Hoogendijk)

Nog altijd de hatelijke nul voor ASW

Sport 314 keer gelezen

VOETBAL
Waddinxveen – Acht gespeeld, nul punten en een negatief doelsaldo van 29. En een trainer die 's nachts ligt te 'woelen'. Bij ASW, dat zondag met 0-5 verloor van Stolwijk, is men wel klaar met de nul.

"Ik win ook liever", zei trainer Marvin Paton zondag kort na afloop. "Maar we gaan hier echt uitkomen. Dat weet ik zeker: ik ben positief, de jongens zijn dat."

Paton wist toen hij begon bij ASW dat hij niet in een gespreid bedje terecht kwam. De Waddinxveense fusieclub had een slecht jaar achter de rug waar plezier en eenheid in de selectie ver te zoeken was. "Die eenheid is terug en ook het plezier", reageerde de oefenmeester zondag. Hij meet dat af aan de trainingsopkomst. "Die is hoog. Iedereen heeft er weer lol in. Dat hebben we dus wel bereikt."
Uiteindelijk moet dat terugkerende plezier uitmonden in betere prestaties. Op het veld wil het echter niet vlotten. Paton schermt met een volle ziekenboeg, waardoor zijn ploeg uit balans is. Voor de wedstrijd tegen Stolwijk nam hij zijn toevlucht tot twee oudgedienden. Dennis Faber en Mike Hofmans, jarenlang spelers van ASW 1, en beiden inmiddels dertigers, mochten tegen Stolwijk bij wijze van proef starten. Hofmans als verdediger, Faber als nummer tien.
Paton noemde het experiment na afloop niet geslaagd. "Het was een probeersel. Ik hoopte dat ze met hun ervaring en voetballende vermogen wat extra's konden toevoegen." Binnen de lijnen bleken Faber en Hofmans onwennig in combinatie met hun negen, nieuwe teamgenoten. Paton nam het de twee, die niet of nauwelijks trainen, niet kwalijk. "Het is ook heel moeilijk om ineens in een elftal te komen."
Met het stoppen van Aaron Haagsman (naar vriendenteam Floreant) zag de trainer zijn selectie nog verder uitdunnen. Hij is dan ook blij dat Faber en Hofmans zich weer beschikbaar hebben gesteld. "We gaan rustig bekijken in welke vorm ze het beste voor ons bruikbaar zijn."
En intussen laat Paton het klassement links liggen. "Zolang we op nul staan heeft het geen enkele zin om daar naar te kijken."