Afbeelding

Dansen voor en door jong en oud in Souburgh

Algemeen 216 keer gelezen

Waddinxveen – 95 jaar. Dat was het leeftijdsverschil tussen de jongste en de oudste persoon in de Ridderzaal in Souburgh. Op zaterdag 3 november gaven een aantal jonge danseressen van dansschool Da Danza er een optreden.

Door David Zandbergen

Het optreden van de kinderen van vier en vijf jaar oud viel zichtbaar in goede aarde bij het publiek, dat zit-dansend met de kinderen meedeed. Het bezoekje van de dansgroep maakt deel uit van een serie optredens. Eigenaar van Studio Da Danza, Miranda Heemskerk legde tijdens het optreden uit: "We zijn nu tien jaar werkzaam in Waddinxveen. In tien weken gaan we daarom bij allerlei bedrijven en instanties langs."

Volgens Heemskerk is het niet alleen leuk, maar ook heel leerzaam. "We gaan niet met een uitgedachte act op pad. We gaan naar een bepaalde ruimte, kijken om ons heen, en proberen dan de sfeer in die ruimte om te zetten in bewegen op muziek", legde ze uit. Bij het publiek in Souburgh lijkt de formule in ieder geval aan te slaan, gezien het mee bewegen en de complimenten van het publiek: "Wat kunnen jullie prachtig dansen."