Afbeelding

Korbis met chagrijn het veld af

Sport 237 keer gelezen

KORFBAL
Waddinxveen – Korbis zoekt niet geheel zonder (degradatie)zorgen de warmte van de zaal op. In de laatste wedstrijd van de eerste helft van de veldcompetitie misten de Waddinxveense korfballers de kans om een voorschot te nemen op handhaving. ONDO, op basis van de ranglijst een te nemen horde, won met 16-21.

Hij had zich eerder op de dag nog zo uitgesloofd voor zijn spelers. Coach Ronald Spoorendonk had zijn beste kookkunsten vertoond voor een gezamenlijke maaltijd als afsluiting van de eerste competitiehelft. De lasagne, die de trainer zijn pupillen voorschotelde, had heel wat beter gesmaakt als Korbis zijn laatste veldwedstrijd voor de zaal 'gewoon' had gewonnen. Maar 'gewoon' bleek onder de omstandigheden niet normaal. De Waddinxveners liepen zich het snot voor de ogen, gaven zich helemaal voor hogere doelen, maar stonden na afloop met lege handen omdat er met losse flodders werd geschoten.
"Dit is wel een bittere pil", zei Spoorendonk kort na de ontmaskering van zijn ploeg door ONDO enigszins beduusd. "We wisten dat het niet makkelijk zou worden – uit verloren we ook – maar we bleven vandaag ver verwijderd van onze vorm. Terwijl we juist drie fantastische wedstrijden achter de rug hadden."
Hij hoefde niet eens het aantal doelpogingen en -punten te tellen om te concluderen dat het schotpercentage 'bedroevend laag' was. Maar dat was niet het enige wat niet goed ging. "Het vak met Remco Sliedrecht en Dunya Vermulm zat met zichzelf in de knoop." Dat bevestigde Vermulm, die altijd ijverig is en zaterdag meteen na afloop de vinger op de zere plek wist te leggen. "We lieten ons door ONDO het spel opdringen. Daardoor kwamen we in andere functies te spelen."
Zo stond Vermulm in de aanval, terwijl zij normaal gesproken van grote waarde is in de rebound. "Alle spelers zaten minder in de wedstrijd. We hadden niemand die lekker schoot. Iedereen worstelde met het afmaken. Dan kun je niet winnen", analyseerde Spoorendonk.
Een overwinning had Korbis een ideale uitgangspositie gegeven voor de tweede competitiehelft. In plaats van vier punten voor op de nummer zeven, het Moordrechtse IJsselvogels, is er nog maar een klein gaatje van twee punten over. "We moeten nog flink aan de bak straks", weet Spoorendonk, die zich met zijn ploeg gaat voorbereiden op de zaalcompetitie. Daarin is Korbis als veld-eersteklasser in de tweede klasse niet automatisch een kampioenskandidaat. "We zitten in een sterke poule, mét onder andere ONDO."