Robin Monsma in actie. (foto: Stef Hoogendijk)
Robin Monsma in actie. (foto: Stef Hoogendijk)

Be Fair na ingrijpen naast VVSB

Sport 359 keer gelezen

VOETBAL
Waddinxveen – Be Fair lijkt dit seizoen een abonnement te hebben op een gelijkspel. De Waddinxveners speelden zaterdag tegen VVSB uit Noordwijkerhout voor de derde keer op rij gelijk: 1-1. Het vertoonde spel leverde wel complimenten op van trainer Bert de Best.

Zo ontevreden de oefenmeester vorige week was na het 0-0 gelijkspel tegen DSVP, zo tevreden was hij zaterdag na de 1-1 tegen VVSB. "Ik moet de ploeg complimenten maken over de manier waarop ze zijn omgegaan met een andere tactiek."
De Best besloot al vroeg in de wedstrijd in te grijpen toen hij zag dat zijn ploeg onder de voet werd gelopen. "We hadden het in de beginfase ontzettend moeilijk. Normaal gesproken spelen we verder vooruit, maar dat speelde VVSB in de kaart. Ze hebben een geweldige spits. Dat zag je ook bij de 0-1."
Met een wat behoudender concept kreeg Be Fair wél de controle over VVSB en grip op de wedstrijd. Toch duurde het lang voordat de thuisploeg de achterstand had weggepoetst. De Best bracht aanvallende middenvelder Bas van der Lugt voor een verdediger en dat gaf de thuisploeg net die extra prikkel die nodig was voor de gelijkmaker. Stefan Rijsdam zorgde in de tachtigste minuut voor de 1-1.
Be Fair ging daarna door, mede dankzij de impulsen van Mo el Azzouti, die een sterke invalbeurt kende. Rijsdam had de 2-1 op zijn schoen maar dacht alleen voor de keeper in buitenspelpositie te staan, waardoor hij miste. "Ik schaal VVSB hoog in", reageerde De Best. "Ze willen omhoog en doen dat met jongens die net buiten de boot zijn gevallen voor het zondagteam, dat in de tweede divisie speelt."
De Best hoeft voorlopig niet te rekenen op Martijn Kok en Rayvano Salhuteru. "Martijn verwacht ik pas na de winterstop terug. Hij zit al een tijd met zijn enkel te sukkelen. In het Erasmus Medisch Centrum hebben ze gezien dat er toch iets zit in de enkel, waarschijnlijk een botsplinter. Die zal operatief verwijderd moeten worden. Rayvano is er zeker nog een paar weken uit met een hamstringblessure."