Bert de Best: “We hadden met dubbele cijfers moeten winnen.”
Bert de Best: “We hadden met dubbele cijfers moeten winnen.” Foto: Picasa

Be Fair door naar knock-outfase van bekertoernooi na winst

Algemeen 215 keer gelezen

Waddinxveen – Be Fair heeft zich zonder problemen geplaatst voor de knock-outfase van het bekertoernooi. Na winst op Gouderak (6-0) volgde zaterdag in Rotterdam bij Excelsior een zevenklapper: 3-7.

Be Fair-trainer Bert de Best sprak van een logisch resultaat. "We mochten met 3-0 van Excelsior verliezen en dan nog waren we geplaatst voor de volgende ronde, maar eigenlijk hadden we met dubbele cijfers moeten winnen. We maken zeven doelpunten, maar misten daarnaast ook enorm veel kansen."

De Best was sowieso niet te spreken over de eerste helft die hij 'slordig' noemde. "Tegen een tegenstander als Excelsior mag je geen drie doelpunten tegen krijgen. Het ging veel te gemakkelijk. Ik vond dat we met een instelling het veld betraden van 'dit doen we wel even'. Dat was niet goed. Gelukkig ging het na rust beter."
Be Fair kwam zelfs in de vijfde minuut nog op achterstand, maar via Rens Blok maakten de Waddinxveners gelijk. Pepijn de Pagter zorgde voor de 1-2, en na de 2-2 van Excelsior bepaalde Jordy Eijkelhof de ruststand op 2-3.
In het tweede bedrijf dreef een veel geconcentreerder spelend Be Fair de thuisploeg meer richting de eigen helft. "Dan kun je zien dat we ondanks veel verdedigers voor het doel in staat zijn openingen te creëren", constateerde De Best. "We hebben enorm veel creativiteit voorin." Op Stefan Rijsdam stond in die tweede helft geen maat. De spits, afkomstig van TAVV, maakte drie doelpunten. Mo El Azzouti zorgde voor het slotakkoord. De behendige aanvaller viel na rust in.

Be Fair kende een voorbereiding met goede resultaten, naast de met grote cijfers gewonnen bekerwedstrijden tegen Gouderak en Excelsior werd Rhoda'76 in een oefenduel opgerold (6-0). De vraag is of Be Fair ontmoetingen met sterkere ploegen heeft gemist. "We hebben onlangs 1-1 gespeeld tegen RVC'33 uit Reeuwijk. Daarmee hebben we laten zien dat we klaar zijn voor de competitie", meent De Best. Zaterdag speelt Be Fair uit tegen NSV'46 uit Noorden.