Echtpaar De Hek werd door burgemeester Nieuwenhuis gefeliciteerd met hun 60-jarig huwelijk.
Echtpaar De Hek werd door burgemeester Nieuwenhuis gefeliciteerd met hun 60-jarig huwelijk.

Dini en Kees brachten Hardinxveld en Giessendam bij elkaar

Algemeen 377 keer gelezen

Waddinxveen – Hardinxveld-Giessendam wordt altijd als één homogeen dorp genoemd. Maar dat was vroeger niet altijd zo. Sterker nog, er bestond grote rivaliteit tussen sportverenigingen uit beide dorpen. Kees de Hek korfbalde in zijn geboortedorp Giessendam en Dini Klop was actief op de korfbalclub in Hardinxveld. Omdat de club in Hardinxveld het beter deed, ging Kees met vrienden de kunst afkijken en zag daar een fanatieke Dini spelen. Eigenlijk was vanaf dat moment voor Kees en Dini geen sprake meer van rivaliteit en was voor hen Hardinxveld-Giessendam een eenheid.

Door Ruud Groot

Zaterdag 1 september vierden Kees (83) en Dini (79) de Hek hun diamanten bruiloft met hun vier dochters, hun zoon, de tien kleinkinderen, de twee achterkleinkinderen en overige familie en bekenden. Na hun huwelijk is het jonge paar gaan wonen op een woonark in Hardinxveld. Kort daarna betrokken ze een huis op de kade, waar ze bijna twee jaar woonden. Vanwege het werk van Kees bij Rijkswaterstaat verhuisden ze naar Arnhem, waar hij als opzichter de controle had over het waterverkeer. Vanuit Arnhem zijn ze verhuisd naar Alphen aan den Rijn, waar hij regiochef weg- en waterbouw werd bij de provincie Zuid-Holland. Uiteindelijk zijn ze 43 jaar geleden terecht gekomen in Waddinxveen.
Dini zorgde voor het huishouden en de kinderen, waarbij hun gehandicapte zoon veel aandacht vroeg. Maar daarnaast gaf het gezin altijd tijdelijk opvang aan mensen die problemen hadden of geen dak boven het hoofd. "Er zijn er heel wat langs geweest. We wisten soms niet hoe ze aan ons adres kwamen, maar ineens stond er weer iemand voor de deur en dan help je die mensen toch?", zegt Dini.
Naast het werk zijn beiden altijd erg actief geweest in het vrijwilligerswerk. Kees was politiek betrokken bij de samenwerking tussen RPF en SGP, dat later is opgegaan in de PCW. Daarnaast heeft hij veel bestuurlijk werk gedaan voor de kerk en voor scholen. Hij mag ook graag knutselen, wat nu goed van pas komt, omdat de echtelieden samen nog altijd de etalage opsieren van een winkel bij de molen in Benthuizen. Ook in de winter wordt voor hun raam een wintertafereel gemaakt, wat altijd veel bekijks trekt.

Burgemeester Evert Jan Nieuwenhuis kwam woensdag 29 augustus langs om het diamanten echtpaar te feliciteren.