Burgemeester Nieuwenhuis maakte kennis met de nieuwe inwoners van Waddinxveen.
Burgemeester Nieuwenhuis maakte kennis met de nieuwe inwoners van Waddinxveen. Foto: Nicole Lamers

Nieuwenhuis heet nieuwe inwoners Waddinxveen welkom

Algemeen 644 keer gelezen

Waddinxveen - Op de vraag van burgemeester Evert Jan Nieuwenhuis wat een nieuwe inwoner en zijn gezin naar Waddinxveen bracht, zegt een man gevat 'Funda'; verwijzend naar de zoekmachine voor een geschikte woning.

Door Erik van Leeuwen

Het merendeel van de nieuwe Waddinxveners – de gemeente hield maandag de halfjaarlijkse welkomstbijeenkomst – blijkt zich bij de keuze voor Waddinxveen vooral te laten leiden door het aanbod van geschikte woningen. Maar eenmaal binnen de gemeentegrenzen wordt vooral de dorpse rust gewaardeerd en daarnaast het authentieke karakter van het dorp en de rustige mensen.

Bas Verburg (35) woont sinds een paar maanden met zijn vrouw Iram en twee jonge kinderen, van één en vier jaar, in Waddinxveen. "We woonden eerst in Rotterdam. Mooi, maar we hadden weinig ruimte." In Waddinxveen stuitten ze op het project 'Vrij Wonen aan de Plasweg'. "Voor ons is dit een ideale uitvalsbasis", zegt Iram. "Ik werk in Utrecht bij een bank, Bas heeft een eigen ict-bedrijf en rijdt het hele land door." Bas: "Dan is het handig dat je zo op de A12 zit." Ook voor Andries en Arinde Bos was het een praktische reden die hen voor Waddinxveen deed kiezen. "We zochten een woning met een loods ernaast," vertelt Andries. "Ik hoorde net dat Waddinxveen al achtentwintigduizend inwoners heeft. Desondanks vind ik het de sfeer van een dorp uitademen", vult Arinde aan die oorspronkelijk afkomstig is uit Elspeet. "De mensen zijn erg open, dat vind ik prettig."
Ramon Bakridi woonde jarenlang in Rotterdam. "Maar mijn huis daar was veel te groot voor mij alleen", zegt hij. "Ik had in de buurt van de Euromast een woning van vier verdiepingen. Ik kom veel in Zoetermeer en Leidschendam. Van hieruit ben je daar zo." Welkomstavonden zoals maandag worden op prijs gesteld door nieuwe Waddinxveners. "We willen de inwoners graag betrekken bij wat er in onze gemeente gebeurt", zegt burgemeester Nieuwenhuis. "Want Waddinxveen maken we met en voor elkaar."