Afbeelding

Het Bruisnest voor kwetsbare inwoners

Algemeen 1.388 keer gelezen

Waddinxveen – "We hopen vooral dat veel jongeren de weg naar ons vinden." Dat zei initiatiefnemer Yvonne Visser bij de opening van Het Bruisnest aan de Kerkweg-Oost 159. Het Bruisnest is een plek waar mensen met een sociaal isolement zich kunnen ontwikkelen en weer in verbinding kunnen komen met de maatschappij.

Door Erik van Leeuwen

"Een prachtige plek, centraal in Waddinxveen, wij zijn hier heel blij mee", zei Visser over de locatie; het voormalige pand van de Regiobank. Het Bruisnest heeft al een vestiging aan de Goudse Blekersingel. "Daar zijn we vier jaar geleden begonnen. Met groot succes, want er zijn inmiddels honderdvijftig mensen doorgestroomd naar een baan", aldus Visser.

"De locatie hier", vulde algemeen coördinator Hannah de Graaf aan, "moet een Waddinxveense 'look' krijgen. De inbreng moet vanuit de Waddinxveense samenleving komen. In Gouda hebben we acht, negen werkgebieden, maar Waddinxveen hoeft daar geen blauwdruk van te worden."
De Graaf zelf zat twee jaar ziek thuis toen ze in aanraking kwam met Het Bruisnest. "Wij gaan uit van wat iemand wel kan, proberen een vrijwilliger - wij noemen onze cliënten vrijwilliger - vertrouwen en het gevoel te geven dat ze weer meedoen en meetellen in de samenleving."
Visser bedankte bij de opening wethouder Janette Nieboer. "Zij heeft er keihard voor gevochten dat wij hier zouden komen. Het is ook hard nodig, want Waddinxveen had niets voor jongeren. Al wil ik wel benadrukken dat we voor alle leeftijden zijn."
Volgens Nieboer draagt Het Bruisnest bij aan de participatie van kwetsbare inwoners van Waddinxveen. "Vanaf nu kan deze groep in de vertrouwde omgeving van de eigen gemeente haar kwaliteiten en talenten verder ontwikkelen en leren inzetten, zodat zij kunnen doorgroeien naar een plek van waaruit ze weer mee kunnen doen in de samenleving."