Afbeelding

'Lokale politiek speelt een steeds grotere rol'

Politiek 239 keer gelezen

Waddinxveen - Volgende maand worden de gemeenteraadsverkiezingen gehouden. Alle inwoners van Waddinxveen van 18 jaar en ouder kunnen woensdag 21 maart bepalen wie in de gemeenteraad komen en wie dus gaan beslissen wat er de komende vier jaar in Waddinxveen gebeurt. Op de kieslijsten van de deelnemende partijen staan heel wat nieuwe gezichten. Ze stellen zich om beurten voor.

Albert Kerssies (56)
Partij: PCW, nummer 4

Albert Kerssies, sinds 2001 woonachtig in Waddinxveen, is als directeur van de Vereniging van Toezichthouders in Woningcorporaties gewend om vooral met landelijke politici en ministers om te gaan. Nu staat hij op het punt om de lokale politiek in te gaan. "Vroeger vond ik niet altijd dat het ergens over ging. Maar dat is nu wel anders. Zorgen, wonen en welzijn zijn steeds meer lokale aangelegenheden geworden. Het gaat nu echt ergens over in de lokale politiek."

Hij prijst de wethouders van de PCW, Kees de Jong en Jannette Nieboer. "Ik vind dat zij het goed doen. Qua bestuurskracht is Waddinxveen vooruit gegaan de afgelopen jaren. Het nieuwe centrum is er gekomen, met de Triangel gaat het hartstikke goed en Waddinxveen loopt voorop voor wat betreft het digitaal zorgloket. Ik sta achter de christelijke visie van de PCW en zet me hier graag de komende jaren voor in."

Dat het raadswerk veel tijd zal gaan kosten, zegt Kerssies te beseffen. "Mijn vrouw heeft al aangekondigd goed in de gaten te houden dat er ook nog tijd overblijft voor andere dingen. Maar ik heb er goed over nagedacht en ik kan als directeur mijn tijd flexibel inrichten, dus ik heb er alle vertrouwen in."