Andrea Bakhuizen juicht het toe dat ook jonge moeders vertegenwoordigd gaan worden in de raad.
Andrea Bakhuizen juicht het toe dat ook jonge moeders vertegenwoordigd gaan worden in de raad. Foto: Nicole Lamers

'Een gemoedelijke gemeente waar ik me prettig voel'

Politiek 254 keer gelezen

Waddinxveen - Volgende maand worden de gemeenteraadsverkiezingen gehouden. Alle inwoners van Waddinxveen van 18 jaar en ouder kunnen woensdag 21 maart bepalen wie in de gemeenteraad komen en wie dus gaan beslissen wat er de komende vier jaar in Waddinxveen gebeurt. Op de kieslijsten van de deelnemende partijen staan heel wat nieuwe gezichten. Ze stellen zich om beurten voor.

Andrea Bakhuizen (31)
Partij: VVD, nummer 3

Ze woont nog niet zo lang in Waddinxveen, pas twee jaar, maar al in Rotterdam was ze lid van de VVD. Pas in Waddinxveen voelde ze zich geroepen om de lokale politiek in te gaan. Dat wil zeggen, als de partij opnieuw drie zetels weet te behalen bij de gemeenteraadsverkiezingen en er niet al teveel voorkeursstemmen terecht komen bij een andere kandidaat op de kieslijst. "In Rotterdam was de lokale politiek toch meer een ver-van-mijn bedshow. Hier is het allemaal wat kleiner, wat gemoedelijker en bovendien is het een mooie gelegenheid om meer mensen te leren kennen. Ik heb nog nooit eerder in een dorp gewoond en wel getwijfeld of het iets voor mij zou zijn, maar het bevalt ons hier prima. Alles is dichtbij: het kinderdagverblijf, het centrum, scholen en hier kan je in een veilige buurt opgroeien."
Als adviseur in de zorg, heeft ze veel affiniteit met zorg. Maar ze heeft ook een bedrijfslogistieke achtergrond en is van daaruit ook erg geïnteresseerd in verkeer en mobiliteit. "Mijn man en ik zijn allebei forens en weten hoe belangrijk bereikbaarheid is." De VVD'er heeft een dochter van één jaar en drie maanden en juicht het toe dat ook jonge moeders worden vertegenwoordigd in de gemeenteraad van Waddinxveen.