Samen Nederlandse liedjes zingen als bijdrage aan taalontwikkeling en integratie.
Samen Nederlandse liedjes zingen als bijdrage aan taalontwikkeling en integratie.

Zestig zangers verenigd in Nederlandse liedjes

Cultuur 263 keer gelezen

Waddinxveen – Zestig belangstellenden van allerlei nationaliteiten kwamen maandag 8 januari in het Anne Frankcentrum af op de eerste editie van Zing Nederlands met me.

Een uur lang passeerden Nederlandse liedjes de revue waarbij nummers als Heb je even voor mij, Pak maar mijn hand en Opzij, opzij, opzij door het gelegenheidskoor uit volle borst werden meegezongen.

Zing Nederlands met me is een laagdrempelig initiatief van Stichting Vrijwilligerswerk Waddinxveen waarbij wordt samengewerkt met Stichting Vonk, Vluchtelingenwerk, bibliotheek de Groene Venen en Palet Welzijn. Er worden Nederlandse liedjes gezongen met vluchtelingen/anderstaligen, senioren, scholieren en andere belangstellenden. Op een creatieve en muzikale manier wordt een bijdrage geleverd aan taalontwikkeling, integratie en het bevorderen van sociale contacten.

De volgende editie van Zing Nederlands met me staat gepland voor maandag 12 februari; wederom van 10.00 tot 11.00 uur in het Anne Frank Centrum aan het Jan van Bijnenpad 1. Aan deelname aan het zanguurtje zijn geen kosten verbonden.