Logo hartvanwaddinxveen.nl
Be Fair-bestuursleden Hans Ferber en Arie Boonstoppel.
Be Fair-bestuursleden Hans Ferber en Arie Boonstoppel. (Foto: Erik van Leeuwen)

Bij Be Fair moet gespaarde energie eruit

  •   203 keer gelezen   Sport

TENNIS
Waddinxveen – De versoepelingen van de coronamaatregelen worden door tennisvereniging Be Fair grif gebruikt om het deels verloren seizoen van impulsen te voorzien. “We zijn klaar om nieuwe leden op ons park te verwelkomen.”

Arie Boonstoppel moet glimlachen als hij de vraag krijgt gesteld wanneer hij als voorzitter van Be Fair is aangetreden. “Eind februari”, is zijn antwoord. “Nét voor de corona-lockdown. Ik viel met mijn neus in de boter.” 

Twee dagen voordat de kantine weer open mag, is Boonstoppel met een andere oudgediende van de club, Hans Ferber, neergestreken op het terras. De twee zitten barstensvol energie. “En niet alleen wij. Je merkt bij iedereen heel veel enthousiasme”, zegt Boonstoppel. “Iedereen was dat binnen zitten goed zat”, aldus Ferber. 

Be Fair wil die goede ‘flow’ graag vasthouden. De club was al volop bezig met de toekomst en heeft daar allemaal plannen voor bedacht. Terugkijken doet Be Fair graag, maar wel in de wetenschap dat de plaats van tennis in de maatschappij is veranderd. 

Ferber: “Twintig jaar geleden hadden we wachtlijsten en duizend leden. Nu moet je de leden een goed programma bieden om bij de vereniging te houden, je moet de mensen bijna het park optrekken.” 

Dat doet Be Fair overigens niet slecht, want het ledental is volgens Boonstoppel al jaren stabiel. Een ‘krappe’ zeshonderd namen heeft de club op de ledenlijst staan. Jong en oud. “Dat moet ook onze kracht zijn. We zijn ons bewust van onze doelgroepen en tennissen is gezond, je kan het je hele leven uitoefenen.” 

Het begint al bij aspirant-leden. Wie zich één dezer dagen aanmeldt voor de Zomerchallenge speelt voor een gereduceerd tarief de komende drie maanden. Een uitgebreid ontvangstcomité wacht de nieuwkomer op. Niemand wordt aan zijn lot overgelaten. 

Over de streep
“Nieuwe leden krijgen twee tennislessen van onze tennisleraren Klaas Andringa en Mike Hofmans”, vertelt Boonstoppel. “Daarna proberen we ze onder te brengen in een doelgroep die bij ze past.”

Tijdens de zomer geven de tennisleraren elke week een andere thematraining. De ene week de backhand, de andere keer de service. “Gekoppeld aan de vele activiteiten en het sociale gebeuren, moet de mensen over de streep trekken”, zegt Boonstoppel, die wijst op de twee evenementen komende vrijdag: kidsdag en tennissen met kennissen. 

“Wat mij bij deze club opvalt is het grote aantal vrijwilligers dat evenementen wil organiseren. Nu we dit seizoen maar een paar maanden hebben, verdringen ze elkaar bijna.” Het open toernooi, dat traditioneel de derde week van juni wordt gehouden, kon niet doorgaan, maar een hoogtepunt moeten nu de clubkampioenschappen van 18 tot en met 24 juli worden. “De gemiste inkomsten gaan we niet inlopen”, zegt Ferber. 

Een goede blik op de toekomst betekent ook dat Be Fair open staat voor samenwerking met de twee andere Waddinxveense clubs. Boonstoppel is ervan overtuigd dat er gezamenlijke voordelen te halen zijn. 

“Daarbij hoef je niet meteen te denken aan een fusie, maar meer aan een algeheel Waddinxveens tennislidmaatschap, gezamenlijke toernooien en inkoop. Gerard van Kampen van De Gouwe Smash zei het vorige week precies goed: cultuurverschillen zijn er, maar die zijn wel minder dan vroeger. Voor tennis in Waddinxveen is er voldoende perspectief.”

Meer berichten