Logo hartvanwaddinxveen.nl
<p>De entree van TOV en de Dick Brunaschool.</p>

De entree van TOV en de Dick Brunaschool.

(Foto: Nicole Lamers)

D66: College laat leerlingen en ouders in de kou staan

  •   keer gelezen

Waddinxveen – D66 heeft in de raadsvergadering van 24 maart forse kritiek geuit over hoe het college het tekort aan schoollokalen in Triangel probeert op te lossen. “Het college laat leerlingen, ouders en schoolbesturen in de kou staan”, zei fractievoorzitter Albert Grooten.

Erik van Leeuwen

“De onwil om ons compromisvoorstel een serieuze kans te geven, straalt er vanaf”, zei Grooten. Volgens hem is dat een gemiste kans. De fractievoorzitter vindt het niet wenselijk dat er wordt gekozen voor een langjarig gebruik van de lokalen aan de Kerkstraat.

“Het is een schoolgebouw van bijna honderd jaar. Een paar jaar geleden vonden we met zijn allen nog dat dit gebouw gedateerd was en afgestoten moest worden. Nu gaan we er nog acht jaar mee verder.” In het voorstel van D66 zou maar één jaar gebruik worden gemaakt van de Kerkstraat, daarna zouden er zes extra noodlokalen komen in Triangel.

PvdA/GroenLinks was het ook niet eens met de koers die het college nu volgt. Halvard Jan Hettema trok daarbij het integrale huisvestingsplan in twijfel. “Het heeft een update nodig.” 

Ellen van Helden (VVD) zei dat haar partij door de situatie met de rug tegen de muur is gezet. “Financieel heeft dit grote consequenties. We kunnen elke euro maar één keer uitgeven. Wij gunnen kinderen, ouders en schoolbesturen alles, maar dat mag niet ten koste gaan van andere voorzieningen in Waddinxveen. Er komt een financiële tegenwind op ons af. We willen ook het zwembad openhouden.” 

Ozb
Hettema legde een directe link met de onroerendezaakbelasting (ozb). Die zou verhoogd kunnen worden met de inflatiecorrectie, gaf hij aan. “Ik weet dat ik hiermee tegen heilige huisjes schop, maar het lijkt ons een goede oplossing.”

Coalitiepartijen PCW, CDA en WeWa steunen de koers van het college. “Dislocaties zijn van alle tijden”, stelde Helma Schippers (WeWa). “Als je kiest voor de D66-variant en er dus lokalen extra komen, moet je dat straks ook doen als andere scholen zich melden.” 

Trix de Kruijff (CDA) meende ook dat het college goed heeft gekeken naar de meest haalbare variant. “We moeten breder kijken dan alleen naar het belang van deze school.”

Meer berichten