Raad aan zet bij huisvesting scholen
Logo hartvanwaddinxveen.nl
<p>Het scholencomplex aan de Parklaan in de Triangel.</p>

Het scholencomplex aan de Parklaan in de Triangel.

(Foto: archief)

Raad aan zet bij huisvesting scholen

  •   keer gelezen

Waddinxveen - De gemeente heeft tijd nodig om alle mogelijke scenario’s te bestuderen voor een oplossing van het ruimtekort voor het onderwijs in Triangel. Voorstellen worden op 9 maart in de raadscommissie besproken. 

Het nieuwe kindcentrum, dat naast twee scholen (TOV en Dick Brunaschool) plaats biedt aan kinderopvang, werd vorig jaar opgeleverd. Maar door de sterke groei van het aantal leerlingen in Triangel zijn er meer lokalen nodig dan voorzien. 

Zo heeft de Dick Brunaschool al met ingang van augustus vijf lokalen extra nodig, TOV heeft behoefte aan twee extra lokalen. Naast de huidige school komt een tijdelijk gebouw dat meer dan 15 jaar kan staan. Voor de aanvullende behoeften heeft de gemeente voorgesteld gebruik te maken van leegstaande schoolvoorzieningen aan de Kerkstraat. Voor de besturen is dat niet acceptabel.

Het zou veel praktische problemen opleveren en bovendien is het niet wenselijk voor het lesconcept. Ook zou de afstand tussen de twee locaties te groot zijn en ouders in een lastig pakket brengen die twee kinderen in twee verschillende groepen hebben zitten. De besturen van de scholen en de organisaties verwijten de gemeente dat zij eerder gemaakte afspraken niet nakomen. 

Het college zegt geen voorstander te zijn van nieuwbouw als er goede alternatieven zijn. De gemeenteraad hield zich woensdag 17 februari in de vergadering op de vlakte.

Meer berichten