Gemeente wil én Kerkstraat benutten én een noodgebouw
Logo hartvanwaddinxveen.nl
Foto: archief

Gemeente wil én Kerkstraat benutten én een noodgebouw

  •   keer gelezen

Waddinxveen - In een reactie op de brief van de gebruikers van het kindcentrum aan de Parklaan, laat de gemeente donderdagavond weten niet af te zien van tijdelijke huisvesting voor de Dick Bruna en TOV naast de huidige school. 

De gemeente zegt zich te richten op zowel tijdelijke huisvesting (voor minder dan 15 jaar) als op permanente huisvesting (voor 15 jaar of meer) nieuw te bouwen naast de huidige school. Er wordt voorgesteld om gebruik te maken van de leegstaande schoolvoorzieningen aan de Kerkstraat om een tijdelijke piek (voor ongeveer zes jaar) op te vangen en om in de aanvullende behoefte van komend schooljaar te voorzien. 

Een van de redenen om de Kerkstraat hiervoor aan te wijzen is de verordening uit 2017 waarin staat dat van aanvullende ruimtebehoefte gebruik moet worden gemaakt van beschikbare leegstand in andere gebouwen binnen hemelsbreed twee kilometer.

Het college zegt in een memo aan de raad geen voorstander te zijn van nieuwbouw als er goede alternatieven binnen de regels van de verordening beschikbaar zijn. “Het gebruik van de Kerkstraat ligt in die lijn. Inzet van de Kerkstraat wordt dan ook als hoofdrichting gezien om gemeenschapsgeld zo effectief en doelmatig mogelijk in te zetten.” 

De gemeente heeft vanuit de overleggen met de schoolbesturen inmiddels wel begrepen dat het gebruik van de Kerkstraat niet kan rekenen op steun vanuit de scholen. 

De gemeente reageert hierop: “De inzet van noodlokalen zou echter een afwijking van de Verordening huisvesting onderwijs betekenen. Dit zou ervoor kunnen zorgen dat andere scholen in andere situaties ook aanvullende tijdelijke huisvesting willen, terwijl er leegstand binnen een straal van twee kilometer is. Gezien het verschil in inzicht worden de voor- en nadelen van de verschillende mogelijkheden naast elkaar gezet, zodat deze casus ter besluitvorming aan de gemeenteraad kan worden voorgelegd.”

Meer berichten