Noodgebouw naast TOV en Dick Brunaschool ter discussie
Logo hartvanwaddinxveen.nl
<p>Het scholencomplex aan de Parklaan in de Triangel.</p>

Het scholencomplex aan de Parklaan in de Triangel.

(Foto: archief)

Noodgebouw naast TOV en Dick Brunaschool ter discussie

  •   keer gelezen

Waddinxveen - Het tijdelijke onderkomen naast de huidige Dick Brunaschool en christelijke basisschool TOV lijkt ter discussie te staan. De gemeente ziet de scholen met hun enorme groei aan kinderen liever uitwijken naar lege lokalen aan de Kerkstraat.

Voorheen stemde de gemeente nog in met een noodvoorziening pal naast het nieuwe scholencomplex aan de Parklaan aangezien al tijdens de bouw van het nieuwe kindcentrum in Triangel bekend was dat beide scholen voorlopig fors zouden blijven groeien. Nieuwbouwwijk Triangel is ook nog altijd in ontwikkeling.

Er werd zelfs ingestemd met een tijdelijk schoolpand pal naast het nieuwe kindcentrum omdat dit er mooier zou uitzien dan noodlokalen. Daarvoor had de gemeente voldoende geld. Bovendien zou de bouw hiervan al voor het begin van het nieuwe schooljaar kunnen worden gerealiseerd, want de Dick Brunaschool heeft met ingang van augustus al vijf lokalen extra nodig.

TOV heeft behoefte aan twee extra lokalen. Afgesproken was dat als het tijdelijk schoolpand niet meer nodig zou zijn, er op die locatie woningen gebouwd gaan worden.

Nu lijkt de gemeente van gedachten te zijn veranderd. De scholen worden verwezen naar lege ruimtes in het voormalige schoolpand aan de Kerkstraat.

Brief
De directeuren van beide scholen en van kinderopvang Quadrant én de voorzitter van Stichting Klasse hebben een brief geschreven aan wethouder Leferink waarin zij dat plan sterk afraden. In dat gebouw zou te weinig ruimte zijn en ook heeft de Theo Thijssenschool daar al meerdere lokalen in gebruik. Ook de huidige manier van lesgeven (groepsdoorbroken) zou hier geen gevolg kunnen krijgen.

Daarnaast wijzen de scholen op vervoersproblemen. De Kerkstraat ligt op 2,5 kilometer fietsen van de hoofdlocatie. En dan is er nog het probleem van de buitenschoolse opvang, waar ook ruimte voor nodig is.

Meer berichten