Logo hartvanwaddinxveen.nl
<p>Het kindcentrum dat een paar maanden geleden in gebruik is genomen.</p>

Het kindcentrum dat een paar maanden geleden in gebruik is genomen.

(Foto: artist impression)

Scholen Triangel groeien nu al uit hun jasje

  •   keer gelezen

Waddinxveen - Het spiksplinternieuwe scholencomplex aan de Parklaan in de Triangel is nog geen half jaar in gebruik, of de scholen - en dan met name de Dick Brunaschool - groeien nu alweer uit hun jasje. “Dat hadden we ook al zien aankomen, maar het gaat allemaal nog harder dan verwacht”, is het commentaar van burgemeester Evert Jan Nieuwenhuis.

De gedachte was ooit om nieuwbouwwijk de Triangel in 2030 klaar te hebben, maar de vraag naar woningen is zo enorm dat alle projecten naar verwachting in 2025 in gang zijn gezet of al klaar zijn. “De 30.000ste inwoner van Waddinxveen dient zich ook al eerder aan”, zegt Nieuwenhuis. “Naar verwachting is dat dit jaar al.”

Een nieuwe school in een nieuwe wijk heeft vaak te maken met een piekbelasting en dus was daar wel al rekening mee gehouden, maar omdat het toch harder gaat dan verwacht, is het plan aangepast. Voorheen was ingezet op zogenoemde schoolwoningen die na tijdelijk schoolgebruik omgezet kunnen worden in woningen, maar dergelijke woningen kosten net zo veel tijd qua bouwprocedure als een gewone woning. 

Dus zet Nieuwenhuis nu in op een tijdelijk schoolgebouw naast het nieuwe scholencomplex. “Mij is verzekerd dat het geen grijs gebouw is waaraan duidelijk te zien is dat het tijdelijk is, de afwerking zou ook hoogwaardig zijn. En het voordeel is dat dit er sneller kan staan. Ik zet in op het nieuwe schoolseizoen, dat dan alles klaar is. Ik weet dat dit een hele uitdagende planning is, maar ik ga daar wel voor.”

Bij het tijdelijk schoolgebouw, dat naar verwachting zo’n tien tot vijftien jaar dienst zal doen, wordt ook een gymzaal gebouwd met een permanent karakter. Die wordt dan gebruikt door de leerlingen van de Dick Brunaschool, de leerlingen van CBS TOV (de voormalige Koningin Beatrixschool), de kinderen van Quadrant en door recreatieve verenigingen. 

Meer berichten