Afbeelding
foto: artist impression/tekst: Nicole Lamers

Verhuizing naar nieuwe school in Triangel gaat gewoon door

Algemeen 1.577 keer gelezen

Waddinxveen - De leerlingen van de Dick Brunaschool kregen het donderdagmiddag via een filmpje op YouTube te horen: de verhuizing naar het nieuwe gebouw aan de Parklaan in de Triangel gaat gewoon door.

Mochten de maatregelen rondom de coronacrisis het toelaten; dan starten alle nieuwe gebruikers na de meivakantie in de spiksplinternieuwe school aan de Parklaan; de Dick Bruna, de leerlingen van de Koningin Beatrixschool en kinderopvang Quadrant.

Volgens Jeroen van Kouwen, directeur van de Dick Bruna, worden op dit moment heel veel spullen in school niet gebruikt (slechts een handjevol leerlingen wordt opgevangen omdat de ouders in de zorg werken of een ander vitaal beroep uitoefenen) en dus kan er alvast worden begonnen met inpakken. 

"Na overleg met alle partijen is besloten om de verhuizing op 24 april door Van Noort gewoon door te laten gaan." 

Van Kouwen zegt er direct bij: "Met de waarheid van nu. Ik weet natuurlijk niet wat de regels zijn die dan gelden, maar zoals het er nu naar uitziet kan alles doorgaan. Op een paar kleine dingen na, is onze school in ieder geval zo goed als klaar en wordt het pand op 9 april opgeleverd."

Eigen lokaal
Na de verhuizing kunnen de leerkrachten in hun eigen lokaal aan de slag.

"Dat is allemaal conform de regels. We kunnen het nieuwe gebouw alleen sober inwijden, want grote evenementen of feesten zijn tot 1 juni natuurlijk verboden. Maar dat halen we wel in. We gaan met onze kinderen ook fysiek nog afscheid nemen van de huidige school, dat leek ons wel een goed plan."

Nu is de Dick Bruna nog op twee locaties gehuisvest (Sperwerhoek en Kerkstraat), over enkele weken (mochten de scholen na de meivakantie weer beginnen, red) zitten alle leerlingen (430 in totaal) samen met de kinderen van de Koningin Beatrixschool en kinderopvang Quadrant onder één dak, met weliswaar allemaal een eigen vleugel. 

De kant van het speeleiland (een markant punt in de Triangel) is het gedeelte waar de Dick Bruna zit en waar ook een aparte ingang is. De kleutergroepen zitten beneden en de midden- en bovenbouw op de eerste verdieping. 

Alle lokalen, en dat zijn er heel wat, komen uit op zogenoemde leerpleinen. De vertrekken van de Koningin Beatrixschool ogen weer heel anders. Hier is voor andere kleuren gekozen en voor een andere indeling van de ruimten. 

Elke school heeft een apart schoolplein. Ook voor de kinderen van Quadrant is een apart stuk afgezet.