Een deel van het team van Boonstoppel Autobedrijven met bedrijfsleider Frank Goris en eigenaar Arie Boonstoppel.
Een deel van het team van Boonstoppel Autobedrijven met bedrijfsleider Frank Goris en eigenaar Arie Boonstoppel. Robbert Roos
Advertorial

Boonstoppel Autobedrijven gaat terug naar de toekomst

Zakelijk 1.711 keer gelezen

Waddinxveen – Er staat heel wat te gebeuren bij Boonstoppel Autobedrijven in Waddinxveen. Op dit moment worden op de locatie aan de Juliana van Stolberglaan de laatste voorbereidingen getroffen voor de verhuizing op 23 februari aanstaande naar de locatie aan de Zuidelijke Rondweg. Daar is iedereen vanaf 26 februari van harte welkom om kennis te maken met de nieuwe opzet. “We zijn er trots op om terug te mogen gaan naar deze bijzondere, toekomstgerichte locatie waar het voor onze drie merken allemaal begonnen is”, vertellen eigenaar Arie Boonstoppel en vestigingsleider Frank Goris. “Daarom zeggen we ook: we gaan terug naar de toekomst.” 

Boonstoppel Autobedrijven werd opgericht in 1952 door de heer Boonstoppel senior en startte in 1956 aan de Oranjelaan. De bekende merken Mitsubishi, Nissan en Suzuki – die nu op deze locatie te vinden zijn - hebben voor Boonstoppel Autobedrijven, in 1982 gestart aan de Noordkade maar daarna doorgegroeid aan de Zuidelijke Rondweg, hun oorsprong op de bekende hoek van bedrijventerrein Coenecoop in Waddinxveen. “Deze locatie is vanuit alle richtingen gemakkelijk bereikbaar en biedt veel voordelen”, vertelt Arie Boonstoppel, die het bedrijf in 1996 overnam van zijn vader. “Om weer helemaal bij de tijd én toekomstbestendig te zijn, heeft de locatie een flinke metamorfose ondergaan. De drie merken krijgen dankzij de verhuizing niet alleen een eigen afdeling en uitstraling in het pand, we beschikken ook over voldoende ruimte voor de afdeling verkoop en de werkplaats, een wasstraat en over voldoende parkeergelegenheid rond het pand met acht laadplekken voor elektrische auto’s.”
Om ook van buitenaf goed zichtbaar te zijn wordt het duurzame pand – voorzien van extra isolatie en speciaal glas - medio maart/april voorzien van nieuwe reclameborden.

Niet alleen de showroom voldoet aan de laatste eisen, ook de werkplaats is helemaal klaar voor de toekomst. “We zeggen weleens: data is de nieuwe olie. In moderne auto’s zitten rijhulpsystemen en veel elektronica die beide om speciale aandacht vragen”, legt Frank Goris uit. Daar heb je dan ook specifieke kennis en apparatuur voor nodig. “Die hebben we allemaal in huis”, vertelt Boonstoppel vol trots. “We zijn op het gebied van elektrisch rijden echt specialist. Naast gecertificeerde monteurs beschikken we over alle benodigde apparatuur om data uit te lezen en rijhulpsystemen te kalibreren. Niet alleen van onze eigen merken, maar ook andere elektrische automerken zoals Tesla.”

De Mitsubishi Outlander PHEV is in 2013 een van de eerste hybride auto’s die in Nederland te koop is. Het model was dankzij de lage bijtelling – wat gunstig is voor gebruikers op de zakelijke markt - direct een doorslaand succes. “Omdat we veel kennis en ervaring hebben opgedaan op het gebied van hybride en elektrische auto’s, lopen we daarin een flink stuk voor op andere dealers.”

Het team van Boonstoppel Autobedrijven is dan ook de kracht van de onderneming. “We hebben een vaste groep medewerkers met heel weinig verloop. Veel van de collega’s hebben in het verleden zelfs nog op de oude ‘nieuwe’ locatie gewerkt.” Niet alleen de medewerkers zijn erg trouw, de klanten zijn dat ook. “Veruit het grootste gedeelte van onze relaties is al sinds het begin klant bij ons. We bouwen graag een langdurige relatie op.”
Het brandstofstation verhuist niet mee en blijft in elk geval tot 2025 geopend op de huidige locatie aan de Juliana van Stolberglaan 1 in Waddinxveen. www.boonstoppel.nl