(illustratie: Pixabay)
(illustratie: Pixabay)

AC Antilope: led-verlichting en korter douchen

Sport 763 keer gelezen

ATLETIEK
Waddinxveen – Om de energiekosten te drukken is SC Antilope bezig om enkele duurzaamheidsbevorderende maatregelen te nemen. Zo hebben de vrijwilligers onlangs de verlichting in het clubgebouw vervangen door led-verlichting, waarmee flink bespaard wordt op de energie-uitgaven.

Antilope heeft net als veel andere clubs te maken met hogere energielasten en daarom is het voor de club noodzakelijk om zuiniger om te gaan met energie. “De prijzen voor gas en licht zijn in 2023 aanmerkelijk hoger dan in 2022”, laat het bestuur de leden weten. “Dat maakt het voor de vereniging noodzakelijk om maatregelen te bedenken waarmee we op energiekosten kunnen besparen.”

Sportstroom
Antilope laat zich bij het energiezuiniger maken van het complex adviseren door Sportstroom. Intussen is er al een slimme thermostaat aangeschaft en zijn er isolatieplaten aangebracht achter de verwarmingsradiatoren. Volgens de club hebben deze maatregelen meteen effect op de energiekosten.

De club is ook bezig om de Sportstroom-adviezen voor de langere termijn uit te werken. “Iets korter douchen, deuren sluiten, iets lagere temperatuur in het clubhuis, lichten niet onnodig laten branden. Dat is wel het minste wat we kunnen doen”, aldus de oproep van de club aan de leden.